Σε θετικό έδαφος το χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να βρίσκεται στις 703,36 μονάδες με απόδοση +0,54% και να απορροφά τις ρευστοποιήσεις που εκδηλώθηκαν μετά το άνοιγμα ειδικά, στον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών που βρέθηκε να υποχωρεί κατά -1,58% με την Εθνική Τράπεζα εκέινη την ώρα να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις και να υποχωρεί κατά 3,53%. Ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης είναι στις 1670,72 μονάδες έχοντας γυρίσει και αυτός θετικός και σημειώνει άνοδο +0,8%, ενώ ο δείκτης Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης συνεχίζει από την αρχή της συνεδρίασης θετικός έχοντας χάσει όμως τα πρωινά του κέρδη (+1,06%) και διαπραγματεύεται τώρα στις 1015,88 μονάδες με άνοδο +0,33%.

Και σήμερα είναι σαφές ότι χωρίς τη συμβολή του τραπεζικού κλάδου δεν μπορεί να να έχουμε ανάκαμψη του Ελληνικού χρηματιστηρίου ζώντας στην εποχή του κορωνοϊού. Άλλωστε, ο κλαδικός των τραπεζών από τα χαμηλά των 221 μονάδων στις 30 Οκτωβρίου σήμερα πλησίασε τις 390 μονάδες, με τις τέσσερις συστημικές να έχουν καταγράψει μεσοσταθμικά κέρδη σχεδόν 60%. Οι 390 μονάδες είναι και αυτές που ενεργοποίησαν τους πωλητές δείχνοντας ξεκάθαρα ότι η συνέχιση της ανόδου θα χρειαστεί αυξημένο τζίρο και πληροφορίες για την κατάσταση των εισηγμένων μέσω των ανακοινώσεων εννιαμήνου που έρχονται.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν την μεγαλύτερη άνοδο με +2,54%, ο ΟΠΑΠ με +2,5% ενώ Θετική γύρισε η Ελλάκτωρ με +1,95% και ακολουθεί η Τέρνα Ενεργειακή με +1,9%. Σε αρνητικό πρόσημο ο Φουρλής, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ. ΛΑΜΔΑ και Τιτάνας. Στον δείκτη Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης σε θετικό έδαφος η Cenergy, Πλαίσιο, Profile και ΟΛΘ. Σε αρνητικό έδαφος η ΕΛΤΟΝ. Ιντρακατ, Ικτίνος και ΚΡΙ. Καθοδικά κινείται το κόστος του ελληνικού δανεισμού στο trading της Τρίτης. Η απόδοση του 10ετούς κινείται 4,1 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,66%, ενώ του 5ετούς, με πτώση 5,3 μονάδων βάσης, διαμορφώνεται στο 0,02%.