Στα υψηλά ημέρας έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να κλείνει στις 850,07 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,06% μετά από μια συνεδρίαση όπου η κυριάρχησε η μεταβλητότητα και ενώ οι επενδυτές έχουν εστιάσει στις επιχειρηματικές εξελίξεις που λαμβάνουν τώρα χώρα στον κατασκευαστικό κλάδο με πρώτη και κύρια αυτή της μεταβίβασης του ποσοστού που κατέχει η Reggeborgh στη ΓΕΚ Τέρνα.

Το πρώτο πακέτο του 3,09% της εισηγμένης άλλαξε χέρια σήμερα, ανεβάζοντας φυσικά τον τζίρο της αγοράς κατά 32 εκατ. ευρώ, αφού πραγματοποιήθηκε στην τιμή των 10 ευρώ.

Σε μια συνεδρίαση όπου κυριάρχησαν οι long μιας και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης μόνο τέσσερις μετοχές έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο το ζητούμενο είναι η ανοδική αυτή κίνηση να συνεχιστεί ώστε μετά τις 850 μονάδες και τα υψηλά 13 μηνών να κατευθυνθεί προς τον επόμενο στόχο των long χαρτοφυλακίων, στην ζώνη των 880 με 900 μονάδων.

Πέρα από τις εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο, οι επιτυχείς εκδόσεις των ομολόγων που προχωρούν οι εισηγμένες με τελευταία την επιτυχημένη έκδοση της ΔΕΗ η οποία υπερκαλύφτηκε κατά πέντε φορές δίνει μια ψήφο εμπιστοσύνης στις εισηγμένες και στην Ελληνική οικονομία.

Την ίδια ώρα, μετά την ανακοίνωση νέας τιτλοποίησης από τη Eurobank (Mexico) η αγορά παρακολουθεί και την έντονη δραστηριοποίηση και τις προσπάθειες των τραπεζών να επιταχύνουν τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), λίγο πριν γίνει γνωστό το μέγεθος της ζημιάς της πανδημίας στα εν λόγω χαρτοφυλάκια. Αυτές οι εξελίξεις, αν και θετικές στο τελικό πρόσημο για τον κλάδο, δεν σταματούν να προσθέτουν αβεβαιότητα αναφορικά με το κεφαλαιακό κόστος που θα έχουν (πχ τιτλοποιήσεις NPEs) τροφοδοτώντας κάποια επιφυλακτικότητα στην αγορά.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο ΟΛΠ με 6% σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο και ακολούθησαν η Eurobank με 5,38%, Τράπεζα Πειραιώς με 2,44%, ΓΕΚ Τέρνα με 2,37%, Εθνική Τράπεζα με 2,34% και Λάμδα με 2,28% ενώ άνοδο άνω του 1% σημείωσαν ο Φουρλής, Motor Oil, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank και Σαράντης. Οτε, Μυτιληναίος, Jumbo, Ελλάκτωρ, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο και ΟΠΑΠ έκλεισαν ήπια ανοδικά ενώ με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν η Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια και ΔΕΗ. Ο τζίρος ανήλθε στα 99,5 εκατομμύρια ευρώ και ο όγκος στα 45,8 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 12 εκατομμύρια τεμάχια.

Διαβάστε ακόμα:

«Γέφυρα 2»: Επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων έως 90% – Οι προϋποθέσεις

SMS 13032: Αρχίζουν οι αρνητικές απαντήσεις στα μηνύματα εξόδου (Vid)

Δωρεάν σπίτια από τον ΟΑΕΔ: Ποιοι οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις