Με κέρδη έκλεισε και η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει άνοδο κατά 0,57% και να κλείνει στις 955,76 μονάδες. Η αγορά απορρόφησε τις ρευστοποιήσεις επενδυτών οι οποίοι κατοχύρωσαν βραχυπρόθεσμα κέρδη ενώ ο Τραπεζικός κλάδος συνέχισε για έκτη ημέρα την ανοδική του κίνηση συμπαρασύροντας και την υπόλοιπη αγορά στην ανοδική διάσπαση της πολύμηνης συσσώρευσης.

Ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,54% και στις 2.311,14 μονάδες, ο δείκτης Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,35% και στις 1.581,02 μονάδες και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών έκλεισε με κέρδη 0,55% και στις 649,19 μονάδες με την συναλλακτική δραστηριότητα για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση να παραμένει άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

H χρηματιστηριακή εβδομάδα συνεχίζει να εκπλήσσει θετικά τους επενδυτές, ξεδιπλώνοντας μια αντεπίθεση μετά την πολύμηνη συσσώρευση καταγράφοντας ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία: Από τα χαμηλά της πανδημίας του Μαρτίου του 2020 και τις 469,55 μονάδες ο Γενικός Δείκτης έχει υπερβεί σε απόδοση το 100% έχοντας διαγράψει πλήρως τις πανδημικές ζημιές δεδομένου ότι χθες κατέγραψε υψηλά 7 ετών με αυξημένο όγκο συναλλαγών.

Μετά το δυναμικό αυτό ξεκίνημα του Χρηματιστηρίου Αθηνών που το φέρνει στις πρώτες θέσεις σε απόδοση στις Χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως και με την κεφαλαιοποίηση του να έχει αυξηθεί κατά 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ αυτό που απασχολεί την αγορά είναι εάν ζούμε ένα January effect το οποίο το χρωστούσε η αγορά μετά την παρατεταμένη απραξία του 2021 ή εάν πράγματι το Χρηματιστήριο Αθηνών αρχίζει να αποτυπώνει τα θετικά νέα που περιέγραφαν οι ξένοι οίκοι από τις αρχές του 2021 και τα οποία η αγορά τα προσπερνούσε λόγω και της πανδημίας αλλά και των αδυναμιών που χαρακτηρίζουν την Ελληνική χρηματαγορά.

Το ιδανικό σενάριο για την εβδομάδα αυτή είναι ο Γενικός Δείκτης να καταφέρει να απορροφήσει τις ρευστοποιήσεις που αναμένονται και στις επόμενες συνεδριάσεις και παράλληλα η αγορά να δει αύριο τον οίκο αξιολόγησης Fitch να προχωρά σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελληνκής δημοκρατίας φέρνοντας πιο κοντά την Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης η Aegean και ο ΟΤΕ με 3,25% και 2,07% αντίστοιχα σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη με τα Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Motor Oil, Μυτιληναίο να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1% και την Coca Cola, Πειραιώς, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Λάμδα και ΔΕΗ να κλείνουν ήπια ανοδικά.

Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες η ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή με 1,62% και 1,51% αντίστοιχα με τον Σαράντη, Eurobank, ΕΛΧΑ, Τιτάνα, Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ να ακολουθούν ήπια καθοδικά ενώ Jumbo και Quest έκλεισαν αμετάβλητες.

Ο τζίρος ανήλθε στα 112,4 εκατομμύρια ευρώ και ο όγκος στα 54,2 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 15 εκατομμύρια τεμάχια.

Διαβάστε ακόμα:

Λύση για 300.000 ιδιοκτησίες που διεκδικεί το Δημόσιο

Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια η βίλα του “Mr. Raxevsky” Γ. Μουρτζούχου στην Εκάλη

Βρετανία: Κερδισμένη η λίρα από ενδεχόμενη παραίτηση Τζόνσον