Θετικά έκλεισε το χρηματιστήριο Αθηνών για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει κέρδη 1,25% και να κλείνει στις 873,62 μονάδες καταφέρνοντας στις δημοπρασίες να ξεπεράσει την αντίσταση των 870 μονάδων.  Στη συνεδρίαση επικράτησε έντονη μεταβλητότητα ειδικά στον τραπεζικό κλάδο ο οποίος στο κλείσιμο γύρισε οριακά θετικός κατά 0,07%.  Μεγάλη άνοδος της Πειραιώς η οποία μετά από συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις τελικά σήμερα έβγαλε αντίδραση και έκλεισε με κέρδη κατά 8%.

Με μόνο μία συνεδρίαση να απομένει για να λήξει ο μήνας, το χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνει κέρδη πάνω από 10% από τα τέλη Φεβρουαρίου, με τον τραπεζικό δείκτη μάλιστα να καταγράφει άνοδο πέριξ του 17%, παρά το γεγονός ότι από το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα δέχτηκε ισχυρό πλήγμα, λόγω της υποδοχής της αγοράς των όρων κεφαλαιακής ενίσχυσης της Πειραιώς.

Με το σημερινό κλείσιμο η αγορά επιβεβαίωσε την ανοδική της τάση όπως άλλωστε κάνει τις τελευταίες ημέρες από την ανάκαμψη που καταγράφει από τα χαμηλά των 823 μονάδων μετά και από τις εξελίξεις στο μέτωπο του Ταμείου Ανάκαμψης, τα κεφάλαια του οποίου αναμένονται σε πολύ συγκεκριμένους κλάδους ώστε να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημείωσε άνοδο 1% και έκλεισε στις 2.099,08 μονάδες εκτός της Πειραιώς με κέρδη έκλεισε η ΓΕΚ Τέρνα με 3,71% στην οποία πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη πακέτο 1,3 εκατομμυρίων ευρώ στην τιμή των 11,20 ευρώ, συνολικής αξίας 14,56 εκατ. ευρώ με τις εν λόγω κινήσεις των μετοχικών αλλαγών να συνεχίζονται στον όμιλο, καθώς το πακέτο αντιστοιχεί στο 1,25% του συνόλου των μετοχών, ενώ πραγματοποιήθηκε στην τιμή των 11,20 ευρώ (όπως και τα προηγούμενα), ήτοι με premium 12%.

Ακολούθησαν με κέρδη άνω του 3% η Aegean, Τιτάνας, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος και Motor Oil και με κέρδη άνω του 2% η Λάμδα και η ΕΥΔΑΠ ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν η Βιοχάλκο, Coca Cola, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Jumbo, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Φουρλής.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν μόνο τα ΕΧΑΕ, Eurobank, ΟΠΑΠ και ΑΔΜΗΕ με τον Σαράντη να κλείνει αμετάβλητος. Ο τζίρος ανήλθε στα 87,1 εκατομμύρια ευρώ και ο όγκος στα 43,2 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 7 εκατομμύρια τεμάχια.

Διαβάστε ακόμα:

Ψηφιακό… μποτιλιάρισμα στις τράπεζες – Πώς η πανδημία απογείωσε τις e-συναλλαγές

Σε ισχύ τα φορολογικά κίνητρα για τους «Επενδυτικούς Αγγέλους»

Μπιλ Γκέιτς: Αυτές είναι οι 3 ερωτήσεις που κάνει στον εαυτό του για να «μετρήσει» την επιτυχία του