Στην αναβάθμιση των στόχων για την κερδοφορία της Mytilineos προχωράει η Citi, σπεύδοντας να «ποντάρει» στην πράσινη ανάπτυξη της ελληνικής εταιρείας, η οποία διανύει μια περίοδο σημαντικής βελτίωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων. 

Πιο συγκεκριμένα, η επενδυτική εταιρεία αναθεωρεί επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις για την επόμενη τριετία, προβλέποντας ότι τα καθαρά κέρδη του 2022 θα είναι διπλάσια (349 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το 2021 (162 εκατ. ευρώ). Για το 2023 και το 2024, παράλληλα, η Citi αναμένει τριπλασιασμό της κερδοφορίας, η οποία θα εκτιναχθεί στα 452 εκατ. ευρώ το 2023 και στα 492 εκατ. ευρώ το 2024. 

Όχημα για τις παραπάνω οικονομικές επιδόσεις, αποτελούν οι εξής πυλώνες ανάπτυξης: 

  • επιταχύνει τη ανάπτυξη χαρτοφυλακίου άνω των 8GW σε διάφορα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), με τη γεωγραφική διαφοροποίηση να ευνοεί τη γρήγορη ανάπτυξη. 
  • «πρασινίζει» και αναβαθμίζει τη συνολική παραγωγή αλουμινίου, μεταξύ άλλων μέσω ΑΠΕ, ενισχύοντας σημαντικά τα δομικά πλεονεκτήματα του Τομέα της Μεταλλουργίας  

Όσον αφορά τον τομέα παραγωγής ενέργειας, η Citi εκτιμά ότι τα περιθώρια κέρδους θα παραμείνουν ισχυρά, χάρη στην καλύτερη αποδοτικότητα αλλά και στην εποχική ζήτηση του γ’ τριμήνου του 2022. Έτσι, περιμένει μια συνολική ανάκαμψη του λιανικού τομέα, ο οποίος είχε χάσει το momentum κατά τα προηγούμενα δύο χρόνια.  

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η σύσταση παραμένει «buy», με την τιμή – στόχο να τίθεται στα 22 ευρώ. Ας σημειωθεί ότι σήμερα η μετοχή της εταιρείας κυμαίνεται στα 14,1 ευρώ, μετρώντας απώλειες 5% μέσα στο 2022. 

Διαβάστε επίσης

Η αλά τούρκα ΜΚΟ και ένα… ξεπλυματάκι, το «όχι» του Ολλανδού και το σχολείο στο Ελληνικό

Σε νέο ιδιοκτήτη η οικία-μουσείο του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου (pics)

Σπάει τα «κοντέρ» στα Airbnb η Ελλάδα, με 133.575 καταχωρήσεις καταλυμάτων (διαγράμματα)