Ανοδικά κινήθηκε και χθες το ευρώ έναντι του δολαρίου, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε το αμερικανικό νόμισμα στις αρχές της συνεδρίασης να διαφύγει από το αρνητικό κλίμα του τελευταίου διαστήματος.

Ο δείκτης του δολαρίου έναντι της ομάδας 6 κύριων νομισμάτων υποχώρησε 0,3% στο 96,21.

Έναντι του γιουάν το δολάριο κράτησε αντιστάσεις με την ισοτιμία να ξεπερνάει χθες τα 7 γιουάν ανά δολάριο και να διαμορφώνεται στο 7,0185, ενώ έναντι του ιαπωνικού γιεν η ισοτιμία υποχώρησε 0,1% στο 107,17.

Χθες υπήρξε μια προτίμηση από πλευράς Ευρωπαίων επενδυτών για περιουσιακά στοιχεία με λιγότερο ρίσκο, με αποτέλεσμα αρχικά να στραφούν στο αμερικανικό νόμισμα, στη συνέχεια όμως η απελευθέρωση των μακροοικονομικών στοιχείων της Ευρωζώνης ευνόησαν το ευρώ, επαναφέροντάς το στην τροχιά ανόδου που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα.

Η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο αυξήθηκε κατά 12,4% έναντι βουτιάς -18,2% τον προηγούμενο μήνα, ενώ το οικονομικό κλίμα τον Ιούλιο βελτιώθηκε με τον δείκτη του ινστιτούτου ZEW να ανεβαίνει στις 59,6 μονάδες, από 58,6 μονάδες.

Η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου ενισχύθηκε 0,5% στο 1,1400 παραμένοντας κοντά στο υψηλό μηνός στο οποίο αναρριχήθηκε τη Δευτέρα.

Κέρδη 0,4% σημείωσε το ευρώ σε σχέση και με το γιεν, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 122,16.

Έναντι της βρετανικής στερλίνας το ευρώ κατοχύρωσε τα κέρδη 0,9% της Δευτέρας, προσθέτοντας επιπλέον 0,5% χθες, στις 0,9070 πέννες, ένα υψηλό εβδομάδος.

Η λίρα δέχθηκε πιέσεις από τα στοιχεία για το βρετανικό ΑΕΠ τον Μάιο, το οποίο ναι μεν σημείωσε άνοδο 1,8% σε μηνιαία βάση, έναντι της συρρίκνωσης ρεκόρ 20,8% τον Απρίλιο, ωστόσο η επίδοση ήταν πολύ κατώτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Έναντι του δολαρίου η ισοτιμία παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη στο 1,2557 δολάριο.