search icon

Αγορές

Dogecoin: Ασταμάτητο, σπάει κάθε ρεκόρ – Ο ρόλος του Έλον Μασκ

Το κρυπτονόμισμα - αστείο διαπραγματεύεται στα 67 σεντ, έχοντας σηυμειώσει εβδομαδιαία άνοδο 118% η οποία έχει εκτοξεύσει τη συνολική του αξία του στα 87 δισ. ευρώ

Νέα άνοδο κατά 20% καταγράφει σήμερα, Τετάρτη, το Dogecoin ανεβάζοντας το συνολικό ποσοστό της εβδομαδιαίας ανόδου του στο 118% και τη συνολική αξία του στα 87 δισ. ευρώ.

Το ψηφιακό νόμισμα με σύμβολο έναν σκύλο Shiba Inu διαπραγματεύονταν στα περίπου 67 σεντ, σημειώνοντας αύξηση κατά 21%, έχοντας ξεπεράσει για πρώτη φορά χθες τα 50 σεντ ανά μετοχή.

Το Dogecoin ή αλλιώς Doge πρωτοεμφανίστηκε το 2013 ως τρολ. Δημιουργήθηκε με αφορμή ένα πετυχημένο meme που κυκλοφορούσε την εποχή εκείνη στο διαδίκτυο με πρωταγωνιστή ένα αξιαγάπητο σκύλο ράτσας Shiba Inu που μοιάζει στη γνωστή ράτσα Ακίτα.

Σύμφωνα με το CNBC, το ράλι του Dogecoin ξεκίνησε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο και όχι τυχαία… Το χεράκι του φαίνεται πως έβαλε ο Ceo της Tesla, Έλον Μασκ που με μερικά μόνο tweets κατάφερε να «βάλει φωτιά» στη μετοχή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος. Σήμερα, το Dogecoin έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη πολλών ισχυρών ονομάτων των επιχειρήσεων αλλά και της showbusiness.

Επιπλέον το CNBC συνδέει την τρέχουσα αύξηση αυτής της εβδομάδας με την προγραμματισμένη εμφάνιση του CEO της Tesla, στο “Saturday Night Live” του NBC. και αυτό γιατί όπως αναφέρει ως οπαδός του Dogecoin ο Μασκ μπορεί να μιλήσει για το νόμισμα στην εθνική τηλεόραση, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ζήτηση.

«Εάν διαμορφωθεί μία κοινότητα γύρω από ένα περιουσιακό στοιχείο και αυτή η κοινότητα αποφασίσει να δημιουργήσει αποτελεσματικά μακροπρόθεσμη αξία μέσω κάποιας μορφής φθίνουσας τάσης προσφοράς με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα μπορούσε πραγματικά να γεννήσει ένα πολύτιμο νόμισμα» δηλώνουν αναλυτές που επικαλείται το CNBC. 

Ακόμα και εν μέσω του συνεχούς ράλι, οι ειδικοί προειδοποιούν τους επενδυτές ότι τα κρυπτονομίσματα είναι εξαιρετικά ευμετάβλητα, πράγμα που σημαίνει ότι τα δεδομένα μπορούν να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή.

Επενδύστε μόνο όσα είστε διατεθειμένοι να χάσετε

Οι εμπειρογνώμονες τονίζουν πως τα άτομα που θέλουν να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα να διαθέτουν μόνο ένα μικρό ποσό του χαρτοφυλακίου τους. «Ποτέ μην επενδύετε τίποτα που δεν είστε διατεθειμένοι να χάσετε», δήλωσε ο Μπεν Βάις, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της CoinFlip, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ATM bitcoin στις ΗΠΑ.

«Αν σας αρέσει το Dogecoin και νομίζετε ότι θα μπορούσε να είναι ένα βιώσιμο νόμισμα στο μέλλον ή είστε λάτρεις της ιδέας και του κινήματος, προχωρήστε και επενδύστε σε αυτό», είπε. «Αν πάλι νομίζετε ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία φούσκα, τότε απλώς μην επενδύετε σε αυτό». 

Διαβάστε ακόμα: 

Διαζύγιο Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Αρχίζει η μοιρασιά της περιουσίας των $145 δισ.

Στις 30 Ιουνίου το «σφυρί» για το «χειμερινό σαλέ» των Κουτσολιούτσων στο Πήλιο

Λιούις Χάμιλτον: Οι big business του «Βασιλιά» της Formula 1 – Tα… μυστικά του νέου συμβολαίου

Exit mobile version