Σε σημαντική αύξηση της τιμής στόχου, στα 45 ευρώ από 36 ευρώ προηγουμένως, για τη MYTILINEOS προχώρησε η Edison σε νέο report της. Με βάση την αναθεωρημένη τιμή στόχο, το περιθώριο ανόδου για τη μετοχή είναι περίπου 30% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ο αναλυτής της EDISON, επιβεβαιώνει με τη σειρά του τη διοίκηση της MYTILINEOS, όσον αφορά στο προφίλ κερδοφορίας της εταιρείας τα επόμενα έτη που σε επίπεδο EBITDA, εκτιμά ότι θα βρεθεί λίγο πάνω από το €1 δισ. το 2023 και θα προσεγγίσει τα €1,2 δισ. το 2025, με οδηγό τις, στρατηγικής σημασίας, συνέργειες μεταξύ Ενέργειας και Μετάλλων που καταφέρνει σταθερά να αναπτύσσει η MYTILINEOS.

Για την EDISON, οδηγός για την κερδοφορία της MYTILINEOS, είναι πλέον η M Renewables (ΑΠΕ), ενώ από κοντά ακολουθούν το Utility (παραγωγή και προμήθεια ενέργειας) και τα Μέταλλα. H MYTILINEOS, παρά το περιβάλλον υψηλών επιτοκίων, καταφέρνει να παραθέτει ένα σπάνιο συνδυασμό ανάπτυξης, χαμηλής μόχλευσης (λίγο πάνω από το 1.5x EV/EBITDA για το 2023 το οποίο βαίνει σταθερά μειούμενο τα επόμενα έτη) εξαιρετικού πιστωτικού προφίλ (ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα) και ισχυρής μερισματικής απόδοσης (5-6%).

Ως εκ τούτου, η MYTILINEOS αποτελεί για την EDISON μία μοναδική επενδυτική επιλογή ιδιαίτερα στο Energy Transition, καθώς, όχι μόνο ενισχύει σταθερά τη διεθνοποίηση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, αλλά τοποθετείται στρατηγικά στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης ως ολοκληρωμένο utility, ενώ προσφέρει, στην επενδυτική κοινότητα, τον ιδανικό συνδυασμό ανάπτυξης και αξίας, ο οποίος δύσκολα απαντάται είτε σε αμιγώς Ενεργειακές είτε σε αμιγώς Μεταλλευτικές εταιρείες.

Με βάση το νέο report ενισχύεται περαιτέρω το momentum των αναλυτών (Morgan Stanley, Citi, Piraeus, Euroxx, Optima κλπ) που τους τελευταίους μήνες έχουν ανεβάσει το consensus της τιμής-στόχου της εταιρείας σε μία μέση τιμή λίγο πάνω από τα €45, με οδηγό τις σημαντικές συνέργειες της MYTILINEOS, το σχετικά πρόσφατο μετασχηματισμό, καθώς και τη δυναμική ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Ανάπτυξη 2,4% το 2023 – Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα

Σκρέκας: Πρόστιμο €1.672.000 σε Johnson & Johnson και Colgate για αθέμιτη κερδοφορία

Aπάτη άνω των 8 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Πώς δρούσαν οι επιτήδειοι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ