Δυναμικά ξεκίνησαν την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε μία συνεδρίαση από την οποία απουσίαζε η Wall Street, καθώς έμεινε κλειστή εξαιτίας της εθνικής αργίας της Labour Day.

Η σημερινή συνεδρίαση ακολούθησε τις τελευταίες της προηγούμενης εβδομάδας, όταν μία συντεταγμένη πτώση των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου σε όλο τον κόσμο, διέγραψε 2,3 τρισ. δολάρια από τη συνολική κεφαλαιοποίηση των μετοχών παγκοσμίως.

Μετά την υποχώρηση της περασμένης εβδομάδας οι μετοχές επιφύλασσαν μία πειστική απάντηση, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να καταγράφουν αισθητά κέρδη και τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro STOXX 600 να κλείνει με άνοδο 1,67%, εν μέσω μίας αισιοδοξίας για την κυκλοφορία φαρμάκου για τον κορωνοϊό, με την Sanofi να αναφέρει ότι αυτό που αναπτύσσει με την GlaxoSmithKline θα κοστίζει λιγότερο από 10 ευρώ.

Οι επενδυτές κατά τη σημερινή συνεδρίαση δεν πτοήθηκαν ούτε από τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Ιούλιο, η οποία επιβραδύνθηκε σε μηνιαία βάση από το 9,3% του Ιουνίου στο 1,2%.

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν αυτός που ξεχώρισε με κέρδη 2,43%, παίρνοντας ώθηση από τη μετοχή της Volkswagen η οποία έκλεισε με άνοδο 4,84%, μετά τις δηλώσεις του CEO της σε συνέντευξή του το Σαββατοκύριακο ότι η γερμανική εταιρεία έως το 2023 θα έχει προσπεράσει την Tesla στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Κέρδη άνω του 2% κατέγραψαν επίσης οι κλάδοι των υπηρεσίων κοινής ωφέλειας, των βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών, της υγείας και των χημικών, ενώ ο κλάδος της τεχνολογία ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στο +1,37%.

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου έκλεισε ενισχυμένο κατά 2,39%, παρά την αβεβαιότητα αναφορικά με το Brexit που πυροδότησαν εκ νέου οι δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Στο +2,01% το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με το ίδιο ποσοστό ανόδου 1,79% έκλεισαν Παρίσι και Μιλάνο.