Το συνολικό ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο, μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων.  

Η απόδοση διαμο­ρφώ­θηκε στο 3,07% έναντι 2,40% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, η οποία είχε διενεργηθεί στις 25 Ιανουαρίου.  

Συνολικά υποβλήθηκαν προ­­­σφο­ρές ύψους 1,381 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό (625 εκατ. ευρώ) κατά 2,21 φορές. Ο δείκτης κάλυψης στις 25 Ιανουαρίου είχε καθοριστεί στο 2,46 φορές.  

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.              

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους  του δημοπρατηθέντος ποσού (625 εκατ. ευρώ), κα­­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτου­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς, μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου. 

Διαβάστε ακόμα:

Ο Καραμανλής (Ραφήνα) και οι θαυμαστές του, η πασαρέλα της Wade Adams, η οικογένεια Heineken στην Αθήνα, ο Ηλιόπουλος και οι ανιματέρ

Τα brands που έγραψαν ιστορία τη δεκαετία του ’50: Ελβιέλα, Ιζόλα, Γάλα Βλάχας, Kolynos και Κλωσταί Πεταλούδας

Έρχεται νέος «σεισμός» στα κρυπτονομίσματα (γράφημα)