Οριακά ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις ανησυχίες που επικρατούν στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και της περιφέρειας Ασίας – Ειρηνικού για την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid στην Κίνα, που συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στην παραγωγή.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει μικρή άνοδο 0,09%  στις 433,44 μονάδες. Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημειώνουν άνοδο 3,2% μετά τη διάψευση από πλευράς Σαουδικής Αραβίας αναφορών ότι ο ΟΠΕΚ+ μπορεί να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου. Οι μετοχές τεχνολογίας στον αντίποδα, με πτώση 0,5%.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,59%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,21%, ο γαλλικός CAC 40 με πτώση 0,13%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,22% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,78%.

Οι επενδυτές διεθνώς έλαβαν κάποια ενθάρρυνση από α πρόσφατα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή και τον πληθωρισμό χονδρικής στις ΗΠΑ που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων, αυξάνοντας τα στοιχήματα ότι η αμερικανική Fed αναμένεται να επιβραδύνει την επιθετική αύξηση των επιτοκίων.

Διαβάστε ακόμη:

Epsilon Net: Aλμα καθαρών κερδών κατά 92% και τζίρου 60% στο εννεάμηνο

Προϋπολογισμός 2023: €7 δισ. περίπου θα δανειστεί το Δημόσιο από τις αγορές

Starbucks: Οι απεργίες, ο αγώνας για αυξήσεις μισθών και η σφοδρή σύγκρουση σωματείων- διοίκησης (pics)