Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον εβδομάδων σκαρφάλωσε το Bitcoin εν μέσω της ενίσχυσης του επενδυτικού κλίματος από τη συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα ενισχύθηκε έως και 3,2% νωρίτερα και διαπραγματευόταν στα 28.182 δολάρια στη Σιγκαπούρη, γύρω από τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 50 ημερών. Τα μικρότερα token (από το Ether έως το Binance) σημείωσαν επίσης κέρδη.

Η συμφωνία για το όριο του χρέους μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι βοήθησε τη διάθεση ανάληψης κινδύνου στις παγκόσμιες αγορές. Ωστόσο, η συμφωνία πρέπει ακόμη να περάσει από το Κογκρέσο για να αποφευχθεί μια χρεοκοπία των ΗΠΑ. Ένα πρόσφατο άλμα στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων και τα στοιχήματα για μεγαλύτερη νομισματική σύσφιξη των ΗΠΑ αποτελούν άλλους πιθανούς κινδύνους.

«Η διάθεση για ανάληψη ρίσκου σήμερα το πρωί σχετίζεται άμεσα με την επίλυση του αδιεξόδου για το όριο του χρέους», δήλωσε ο Τζον Τόρο, επικεφαλής συναλλαγών στο χρηματιστήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Independent Reserve.

Το Bitcoin βρίσκεται σε ένα πενθήμερο σερί κερδών – το καλύτερο σερί του από τον Μάρτιο – κάνοντας ανάπαυλα από ένα δύσκολο τρίμηνο λόγω της κακής ρευστότητας και της καταστολής των ΗΠΑ.

Οι αγορές κρυπτογράφησης έχουν ανακάμψει εν μέρει το 2023 από τις βαριές απώλειες του 2022 μετά από αρνητικά γεγονότα όπως η κατάρρευση του χρηματιστηρίου FTX. Αλλά παραμένουν αρκετά μακριά από τα υψηλά ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού υψηλού του Bitcoin που έφτασε σχεδόν τα 69.000 δολάρια το 2021.

Διαβάστε ακόμη

Τι πρέπει να προσέξετε πριν πληρώσετε την 1η δόση του ΕΝΦΙΑ

Αττική Οδός: Ποια είναι η Meridiam που αλλάζει τη σύνθεση της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – AVAX για την 25ετή σύμβαση

Οι νέες δημοσκοπήσεις, οι «καλογερο-ψεκ» και η Ζωή, η ΔΕΗ και η Motor Oil, οι τράπεζες ψάχνουν funds για τις μετοχές του ΤΧΣ 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ