Αγορές

Ethereum: Τι θα είχατε κερδίσει αν είχατε επενδύσει $1.000 στις αρχές του 2021

  • newsroom


Σε τι διαφέρει από το dogecoin – Πόσο έχει «αναπτυχθεί» σε σχέση με τον βασιλιά των crypto

Μόλις μια εβδομάδα μετά το εντυπωσιακό ράλι του dogecoin, κατά τη διάρκεια του οποίου το κρυπτονόμισμα έσπασε το φράγμα των 70 σεντ για πρώτη φορά και ως την εμφάνιση – παρωδία του Έλον Μασκ στο «Saturday Night Live», το Ethereum μπαίνει ξανά στο προσκήνιο.

Το νόμισμα σημείωσε σημαντική άνοδο τις τελευταίες ημέρες, ενώ τον τελευταίο μήνα η αξία του σχεδόν διπλασιάστηκε. Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ως προς την κεφαλαιοποίηση αξίζει τώρα περισσότερα από 4.000 $ και πόρρω απέχει από τα 176 $ ανά νόμισμα κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Σε τι διαφέρει από το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο

Σε αντίθεση με το dogecoin, η άνοδος του οποίου τροφοδοτήθηκε από tweets και από το Reddit, το ethereum έχει την «ψήφο εμπιστοσύνης» των θεσμικών επενδυτών και υπήρξε το κρυπτονόμισμα που προτιμάται σε συναλλαγές NFT αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι βασισμένο σε τεχνολογία blockchain όπως το bitcoin, αλλά αντί να θεωρείται από τους υποστηρικτές του ως asset παρόμοιο με τον χρυσό, θεωρείται από επενδυτές όπως ο Μαρκ Κούμπαν ότι έχει περισσότερες δυνατότητες. Αυτό συμβαίνει επειδή μία από τις χρήσεις του είναι ως υποδομή για ένα αποκεντρωμένο διαδίκτυο και οι άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές στο δίκτυο Ethereum.

Με κεφαλαιοποίηση ύψους 481,8 δισ. δολαρίων – μεγαλύτερη από την Coca-Cola, τη Snap Inc. και τη Ford Motor Co. μαζί – το ethereum απέχει πολύ από την κεφαλαιοποίηση του Bitcoin.

Σε σχέση με το bitcoin

Μια επένδυση στο ethereum στις αρχές του έτους θα είχε ισχυρές αποδόσεις τους επόμενους μήνες. Μια αγορά ethereum αξίας 1.000 $ την 1η Ιανουαρίου – στην τιμή των 730,97 $ ανά κρυπτονόμισμα – άξιζε τη Δευτέρα 5.710,85 Πρόκειται για κέρδος 471%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNBC.

Αυτό ξεπερνά την ανάπτυξη του bitcoin το 2021. Μια αγορά bitcoin αξίας 1.000 δολαρίων αξίζει 1.984,13 $ στην τιμή της Τετάρτης (58.359,98 $).

Είναι σημαντικό, ωστόσο, να έχουμε κατά νου ότι η προηγούμενη απόδοση δεν αποτελεί εγγύηση για μελλοντικές αποδόσεις. Οι ειδικοί προειδοποίησαν τους επενδυτές να μην ποντάρουν περισσότερα χρήματα σε κρυπτονομίσματα από όσα προτίθενται να χάσουν.

Πηγή: CNBC

Διαβάστε ακόμα:

Ελλάκτωρ: Στις παρατάσεις παίζεται η εξάσκηση του call option του Λεωνίδα Μπόμπολα

Βατόπουλος: Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών lockdown

FT για Dialectica: Μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups επιχειρήσεις στον κόσμο