Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Στις παρατάσεις παίζεται η εξάσκηση του call option του Λεωνίδα Μπόμπολα

  • Μαριάννα Τζάννε


Με την απόκτηση των δύο ποσοστών η Reggeborgh από 14,7% που κατέχει σήμερα θα βρεθεί να ελέγχει πάνω από το 30% των μετοχών της Ελλάκτωρ

Νέα ολιγοήμερη αναβολή παίρνει η εξάσκηση του δικαιώματος προαίρεσης του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα από την Reggeborgh  Invest. Χθες 10 Μάιου εξέπνευσε και η δεύτερη προθεσμία για την απόκτηση του 12,5% του τρίτου βασικού μετόχου της Ελλάκτωρ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το δικαίωμα θα εξασκηθεί.

Ωστόσο οι καθυστερήσεις κατά ορισμένες πηγές φαίνεται να σχετίζονται με διαπραγματεύσεις σχετικά με την τιμή που θα εξασκηθεί το call option, για την οποία υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις.

Να σημειωθεί ότι οι Ολλανδοί έχουν συμφωνήσει και για ένα δεύτερο call οption με τον εφοπλιστή κ. Δ. Διαμαντίδη για το 3,18% των μετοχών της εταιρείας με καταληκτική ημερομηνία εξάσκησης στις 20 Ιουλίου.

Με την απόκτηση των δύο ποσοστών η Reggeborgh από 14,7% που κατέχει σήμερα θα βρεθεί να ελέγχει πάνω από το 30% των μετοχών της Ελλάκτωρ.

Στο μεταξύ εντός των ημερών αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της ενδιάμεσης χρηματοδότησης της εισηγμένης με 50 εκ. ευρώ, έσοδα  που θα αποτελέσουν ένα πρώτο βήμα ταμειακής ενίσχυσης της εταιρείας πριν την προγραμματισμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120,5 εκ. ευρώ που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμη 

Το happy end στην Τράπεζα Αττικής, η (στάνταρ) γκρίνια του Βακάκη και οι νέες περιπέτειες της Φαμάρ 

Νασέρ Αλ Κελαϊφί: Ο Άραβας κροίσος που θέλει να αλλάξει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Πληρώνονται 200 εκατ. ευρώ σε 20.000 δικαιούχους