search icon

Αγορές

Έτοιμη για έξοδο στις αγορές η Αθήνα με επανέκδοση ομολόγου

Tο ελληνικό Δημόσιο λίγες ημέρες μετά την αναβάθμιση από την S&P του αξιόχρεου της χώρας στοχεύει στην άντληση ενός ποσού μεταξύ 1 και 3 δισ. ευρώ - Που εκτιμάται ότι μπορεί να κινηθεί το επιτόκιο

Όλα έτοιμα για την νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, λίγες ημέρες μετά την αναβάθμιση από την S&P του αξιόχρεου της χώρας σε ΒΒ+.

Η νέα έκδοση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη αφορά στην επανέκδοση ομολόγου με ωρίμανση στις 22 Απριλίου 2027 και κουπόνι 2%. Η νέα λήξη της επανέκδοσης θα είναι το 2029.

Το ελληνικό Δημόσιο προσδοκά στην άντληση ενός ποσού μεταξύ 2 και 3 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο εκτός απροόπτου εκτιμάται ότι θα κινηθεί στην περιοχή του 2,3%, με το διεθνές περιβάλλον πάντως να είναι επιβαρυμένο.

Πληροφορίες, πάντως αναφέρουν πως έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον για προσφορές πέριξ των 10 δισ. ευρώ, στοιχείο που προοιωνίζεται σημαντική υπερκάλυψη της έκδοσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE and J.P. Morgan.

Η προηγούμενη έκδοση χρέους ήταν στα μέσα Ιανουαρίου, με δεκαετές ομόλογο, από το οποίο το ελληνικό Δημόσιο άντλησε 3 δισ. ευρώ, με την απόδοση να φτάνει στο 1,8%. Ένα αντίστοιχο ποσό περίπου φιλοδοξεί να αντλήσει αύριο από τη νέα έκδοση.

Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πρόγραμμα του ΟΔΔΗΧ η Ελλάδα είχε σχεδιάσει να εκδώσει τίτλους αξίας 12 δισ. ευρώ το 2022.

Διαβάστε ακόμα:

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί ξενοδοχείο – «φιλέτο» στη Μύκονο και η… Νομαρχία Πειραιά (pics)

Πόλεμος και στο αέριο: Ο Πούτιν άρχισε να κλείνει την «κάνουλα»

«Μαγνήτης» για θέρετρα και resorts τα υδροπλάνα – Οι συνέργειες με κρουαζιέρα και αεροπορικές

Exit mobile version