Αγορές

Evergrande: Ο κίνδυνος χρεοκοπίας ρίχνει στα τάρταρα τη μετοχή

  • newsroom


Οι επενδυτές αντιμετωπίζουν με ολοένα περισσότερη επιφύλαξη τις προοπτικές της ενώ πλησιάζει η κρίσιμη προθεσμία για την καταβολή οφειλών της αυτή την εβδομάδα

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας Evergrande υποχωρούσε κατά 15% και πλέον κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ, συνέχιζε να υφίσταται μεγάλες απώλειες καθώς οι επενδυτές αντιμετωπίζουν με ολοένα περισσότερη επιφύλαξη τις προοπτικές της ενώ πλησιάζει η κρίσιμη προθεσμία για την καταβολή οφειλών της αυτή την εβδομάδα.

Tα προβλήματα της εταιρείας άρχισαν τον Μάιο και εξελίχθηκαν σε χιονοστιβάδα έκτοτε. Αντιμέτωπη με υποχρεώσεις ύψους 2 τρις γουόν ($305 δις), η China Evergrande βλέπει τις μετοχές και τα ομόλογα της να χάνουν σχεδόν το 80% της αξίας τους ενώ παραμένει άγνωστο αν θα είναι σε θέση να πληρώσει κουπόνι ομολόγου της $80 εκατ. την επόμενη εβδομάδα η αν θα αθετήσει την υποχρέωση της αυτή.

Ένας από τους βασικούς πιστωτές της εταιρείας διαχείρισης ακίνητης περιουσίας προβλέπει ότι θα χάσει μέρος του ποσού που της έχει δανείσει· άλλοι πιστωτές της σχεδιάζουν να της δώσουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, δήλωσαν τέσσερα στελέχη τραπεζών στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Tην Κυριακή η Evergrande ανακοίνωσε πως έχει αρχίσει να αποπληρώνει οφειλές σε πελάτες του τμήματος διαχείρισης περιουσίας της μεταβιβάζοντάς τους ακίνητα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τραπεζών, ο κινεζικός γίγας ανάπτυξης ακινήτων πιθανότατα δεν θα καταφέρει να πληρώσει υποχρεώνοντας την κινεζική κυβέρνηση να παρέμβει και να ρευστοποιήσει μέρος της περιουσίας του.

Διαβάστε ακόμη

Η σεμνή Ούρσουλα, τα… δάκρυα της Μυκόνου και η νέα μεγάλη μάχη της Κρήτης 

Alpha Bank: Μέχρι 1η Οκτωβρίου σε ισχύ η εθελούσια – Ποιοι θα λάβουν και πριμ 5%

efood: Πόσο υποχώρησαν οι παραγγελίες μετά το κύμα «ψηφιακού ακτιβισμού»