search icon

Αγορές

Ευρωαγορές: Ανοδικό κλείσιμο στον απόηχο του Ντράγκι 

Κέρδη στον απόηχο των μέτρων Ντράγκι και των προσδοκιών από την ήπια ρητορική του Τραμπ

Στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων του Ντράγκι κινήθηκαν σήμερα τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια ολοκληρώνοντας τελικά τη συνεδρίαση με κέρδη, μετά την επιφυλακτική έναρξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής της ΕΚΤ χθες ανακοίνωσε την περαιτέρω μείωση του επιτοκίου καταθέσεων στην κεντρική τράπεζα στο -0,5% καθώς και την έναρξη ενός νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων (QE) μηνιαίου ύψους 20 δισ. ευρώ που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο και θα συνεχιστεί για όσο διάστημα κρίνει απαραίτητο η Τράπεζα. Παράλληλα ανακοινώθηκαν και μέτρα για την αντιμετώπιση των άρνητικών επιτοκίων στους ισολογισμούς των τραπεζών.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,34%, ενώ οι τράπεζες ήταν από τους κλάδους με τις καλύτερες επιδόσεις (άνοδος +2%).

Ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο κατά 0,47% στις 12.468 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 ενισχύθηκε κατά 0,22% στις 5.655 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε κέρδη κατά 0,31% στις 7.367 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά  0,44% στις 22.181 μονάδες,  ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο κατά 0,61% στις 9.137 μονάδες.

Στο επίκεντρο των αναλυτών βρέθηκαν ωστόσο και οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, με τις χθεσινές δηλώσεις Τράμπ για ενδεχόμενη προσωρινή εμπορική συμφωνία να αναπτερώνει τις προσδοκίες.

Στις εταιρικές ειδήσεις, κυριάρχησε η άρνηση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE) να αποδεχθεί την πρόταση εξαγοράς από το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς και η είδηση συμβιβασμού της  Deutsche Bank με τις Αμερικανικές Αρχές, με την εταιρία να πληρώνει 15 εκατομμύρια δολάρια .

 

Exit mobile version