Αγορές

Ευρωαγορές: Ισχυρή άνοδος με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα – «Χρυσή» η μετοχή της Rational

  • newsroom


Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,82%, με τον κλάδο των βασικών αγαθών να σημειώνει κέρδη 3,2%, για να οδηγήσουν την ανοδική τάση του δείκτη, ενώ πτώση 3,8% σημείωσε ο τεχνολογικός κλάδος.

Ανάκαμψη παρουσίασαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα και στο μέτωπο της μακροοικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,82%, με τον κλάδο των βασικών αγαθών να σημειώνει κέρδη 3,2%, για να οδηγήσουν την ανοδική τάση του δείκτη, ενώ πτώση 3,8% σημείωσε ο τεχνολογικός κλάδος.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 1,68% στις 7.039 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 2,12% στις 15.170 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,4% στις 6.339 μονάδες.

Η Deutsche Post τριπλασίασε τα λειτουργικά κέρδη το πρώτο τρίμηνο, με τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα να ενισχύει τη μετοχή της κατά 4,1%.

Η Stellantis σημείωσε αύξηση των εσόδων του πρώτου τριμήνου στα 37 δισεκατομμύρια ευρώ, με την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο, να προειδοποιεί ότι η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 4%.

Ο γερμανικός κατασκευαστής συσκευών κουζίνας Rational είδε τη μετοχή της να ενισχύεται περισσότερο από 10% για να ηγηθεί του Stoxx 600 μετά την έκθεση κερδών, ενώ η Vestas κέρδισε 8,4%. Η μετοχή της Virgin Money υποχώρησε 3,5% λόγω των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου.

Σε ανάπτυξη επέστρεψε η δραστηριότητα του τομέα υπηρεσιών της ευρωζώνης τον Απρίλιο. Ο τελικός δείκτης υπεύθυνων προμηθειών ΡΜΙ υπηρεσιών της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit ανήλθε στις 50,5 μονάδες, από 49,6 τον Μάρτιο. Ηταν υψηλότερα από την πρώτη εκτίμηση για 50,3 μονάδες.

Ο τελικός σύνθετος δείκτης ΡΜΙ αυξήθηκε στις 53,8 μονάδες, από 53,2 τον Μάρτιο. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη υπήρξε στη Γερμανία, με τον σύνθετο ΡΜΙ στις 55,8 μονάδες, ενώ δεύτερη ακολούθησε η Ισπανία με 55,2 μονάδες.

Παράλληλα, κατά 1,1% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά 1,2% σε μηνιαία βάση. Οι τιμές Ενέργειας, που ήταν 1,9% υψηλότερες μηνιαίως, είχαν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην άνοδο.

Διαβάστε περισσότερα

Πλειστηριασμοί: Πότε σταματά να ισχύει το οριζόντιο «πάγωμά» τους

Λιούις Χάμιλτον: Οι big business του «Βασιλιά» της Formula 1 – Tα… μυστικά του νέου συμβολαίου

Στις 30 Ιουνίου το «σφυρί» για το «χειμερινό σαλέ» των Κουτσολιούτσων στο Πήλιο

Απόρρητο Απόρρητο