search icon

Αγορές

Ευρωαγορές: Κέρδη για τους βασικούς δείκτες εν αναμονή της Fed

Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις απώλειες της προηγούμενης μέρας

Με κέρδη έκλεισαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για άλλη μία επιθετική αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί απόψε.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε στο +0,9% και τις 407 μονάδες, έχοντας διαγράψει τις αρχικές απώλειες 0,4% που σημειώθηκαν κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Οι μετοχές των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας σημείωσαν κέρδη, κλείνοντας ανοδικά κατά 1,8%, με τους περισσότερους βασικούς κλάδους στα μεγάλα χρηματιστήρια να βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Πτώση 1,9% κατέγραψαν οι μετοχές των εταιρειών ταξιδιών και αναψυχής.

Ο γερμανικός Dax αυξήθηκε κατά 0,76% κλείνοντας στις 12.767 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,87% στις 6.031 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 διευρύνθηκε κατά 0,63%, κλείνοντας στις 7.237 μονάδες. 

Στην περιφέρεια, με άνοδο έκλεισε ο ιταλικός FTSE MIB προσθέτοντας 1,20% στις 22.035 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,01%, κλείνοντας στις 7.872 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Uniper κατρακύλησε κατά 25,29%, έχοντας φτάσει να χάνει ακόμη και 30%, μετά το πράσινο «φως» που έδωσε η γερμανική κυβέρνηση στην εθνικοποίηση της ενεργειακής εταιρείας για τη διάσωσή της.

Κατά τουλάχιστον 9,35% διολίσθησε η μετοχή της βρετανικής Games Workshop, η οποία δέχτηκε ισχυρές πιέσεις από τα αδύναμα εταιρικά αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη

H Pitsos έγινε… Pyramis – Ανοίγει το εργοστάσιο

Moody’s: Γιατί αφήσαμε αμετάβλητες αξιολόγηση και προοπτικές για την Ελλάδα (πίνακες)

Ερντογάν: Τι φοβάται για τις εκλογές στην Τουρκία – Οι εκτιμήσεις και οι ημερομηνίες (vid)

 

Exit mobile version