search icon

Αγορές

Ευρωαγορές: Στο «κόκκινο» παρά το rebound της Wall Street

Οι traders είναι μπροστά σε ένα τετραήμερο διάλειμμα για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ οι αγορές της Βρετανίας κλείνουν νωρίς σήμερα Παρασκευή

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Παρασκευή 22/12 επεκτείνοντας τις ήπιες απώλειες της Πέμπτης παρά την ανάκαμψη των αμερικανικών μετοχών.

Ωστόσο, ήταν ένας καλός Δεκέμβρης για τον ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, ο οποίος κατέγραψε κέρδη 3,32% σε μηνιαία βάση μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG. Μια άνοδο, όμως, χαμηλότερη από την αύξηση 6,45% τον Νοέμβριο.

Οι traders είναι μπροστά σε ένα τετραήμερο διάλειμμα για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ οι αγορές της Βρετανίας κλείνουν νωρίς την Παρασκευή.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,9% στις 476,53 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 0,11% στις 7.686,04 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κινείται χαμηλότερα 0,05% στις 16.679,79 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει απώλειες 0,06 στις 7.567,1 μονάδες% .

Στο χείλος της ύφεσης βρίσκεται η βρετανική οικονομία, καθώς νέα στοιχεία δείχνουν ότι το ΑΕΠ συρρικνώθηκε το τρίτο τρίμηνο του έτους. Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμησή της για την οικονομία τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο.

Τώρα εκτιμά ότι το βρετανικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο του 2023, από την προηγούμενη εκτίμηση για μηδενική ανάπτυξη. Επίσης αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω οι όγκοι λιανικών πωλήσεων, με αύξηση 1,3% τον Νοέμβριο, ενώ τα στοιχεία του Οκτωβρίου αναθεωρήθηκαν σε έλλειψη ανάπτυξης, στο 0%, από αρχική εκτίμηηση για πτώση 0,3%.

Στο μεταξύ, ο δημόσιος δανεισμός στη Βρετανία αυξήθηκε απότομα τους πρώτους οκτώ μήνες του οικονομικού έτους, καθώς η κρατική ενίσχυση για να βοηθηθεί ο κόσμος όσον αφορά την κρίση κόστους ζωής ανέβασε τις κρατικές δαπάνες.

Αργότερα αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ, ένας βασικός δείκτης πληθωρισμού για την Federal Reserve. Αναμένεται μέτρηση 2,3%, που θα είναι η πιο αργή άνοδος από το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Μικτές ήταν οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού την Παρασκευή, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ υποχωρούσαν.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Γυρίζει η κλεψύδρα για τη διανομή μερίσματος – Τα «ραντεβού» με τον επόπτη

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν τα κρούσματα – 1.300 οι ασθενείς στα νοσοκομεία, 200 εισαγωγές καθημερινά

Νέος όμιλος στον χώρο της Υγείας: Το «Ερρίκος Ντυνάν» εξαγοράζει τα νοσοκομεία της Euromedica

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version