Τους λόγους, για τους οποίους απέφυγε να συμμετάσχει στην πολυσυζητημένη δημόσια προσφορά της Arm, έσπευσε να εξηγήσει η διάσημη επενδύτρια και επικεφαλής της ARK Invest, Κάθι Γουντ.

H ίδια υποστήριξε ότι θεωρεί τη βρετανική εταιρεία μικροτσίπς ως υπεριμημένη σε σχέση με τους ανταγωνιστές και γι’ αυτό δεν θέλησε να επενδύσει στην Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO), η οποία ήταν η μεγαλύτερη του 2023.

Η Arm, η οποία ελέγχεται από την ιαπωνική Softbank, εισήχθη στη Wall Street την περασμένη Πέμπτη, με την τιμή της IPO να φθάνει στα 51 δολάρια/μετοχή, ανεβάζοντας την αποτίμηση στα 60 δισ. δολάρια.

Στην πρώτη συνεδρίαση στο ταμπλό, η μετοχή της εταιρείας έκανε άλμα σχεδόν 25% και έκλεισε στα 63,59 δολάρια, ενώ το βράδυ της Τρίτης έκλεισε στα 55 δολάρια, διορθώνοντας μετά το αρχικό ράλι.

Μιλώντας στο CNBC, η Γουντ υποστήριξε ότι η «τρέλα» με τις εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης εξηγεί τον ενθουσιασμό για την Arm, δεδομένων των τεράστιων ευκαιριών που διανοίγονται για το μέλλον.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «οι επενδυτές δίνουν υπερβολική έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη της Arm και ενδεχομένως, αυτό οδηγεί σε μια υπερβολική εστίαση σε σχέση με τις δυναμικές του ανταγωνισμού».

«Έτσι, δεν συμμετείχα σ’ αυτήν την IPO. Η Arm έρχεται με μια υψηλή αποτίμηση και εμείς έχουμε στο χαρτοφυλάκιό μας πολύ πιο υποτιμημένες μετοχές, με σαφώς μεγαλύτερη έκθεση στην Τεχνητή Νοημοσύνη» εξήγησε.

Υπενθυμίζεται ότι το χαρτοφυλάκιο της ARK περιλαμβάνει μετοχές, όπως οι Tesla, Shopify, UiPath, Unity, Zoom, Twilio, Coinbase, Roku, Block και DraftKings.

Η διοίκηση της Arm, από την πλευρά της, αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της διάσημης επενδύτριας.

Διαβάστε ακόμα

Ο Μητσοτάκης, ο Κασσελάκης και το φαρμάκωμα της Εφης, η βουτιά της αγοράς, η κατρακύλα της Αλουμύλ και τα χάπια του Βακάκη

Goldman Sachs: Το κόστος μια πιθανής αύξησης στο όριο αποθεματικών στις ελληνικές τράπεζες

Στην πόρτα της εξόδου το ΤΧΣ από τις τράπεζες – Το αίτημα της Eurobank και οι επόμενες κινήσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ