Αγορές

Goldman Sachs: Ανοδική αναθεώρηση για τον S&P 500

  • newsroom


Η αμερικανική τράπεζα αναθεώρησε τον στόχο για τα τέλη του 2021 στο 4.700 από το 4.300, δείχνοντας απόδοση 7% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα

Ανοδικά αναθεώρησαν οι αναλυτές της Goldman Sachs τις εκτιμήσεις τους για τον δείκτη S&P 500 για αυτόν και τον επόμενο χρόνο, με αφορμή τα χαμηλά επιτόκια και την έντονη αύξηση των εταιρικών κερδών.

Η αμερικανική τράπεζα αναθεώρησε τον στόχο για τα τέλη του 2021 στο 4.700 από το 4.300 (δείχνοντας απόδοση 7% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα), ενώ για το 2022 έθεσε τον στόχο από το 4.600 στο 4.900.

«Βραχυπρόθεσμα, αναμένουμε ανοδικές αναθεωρήσεις και λιγότερη ανησυχία σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις από την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. Παρόλα αυτά, έχει αποδειχθεί ότι η πορεία του ιού και ο οικονομικός αντίκτυπος είναι δύσκολο να προβλεφθούν», ανέφεραν οι αναλυτές.

Πρόσθεσαν δε ότι οποιαδήποτε απρόσμενη επιχειρηματική ή ρυθμιστική εξέλιξη για τους τεχνολογικούς κολοσσούς Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet και Facebook, μπορεί να περιορίσει την ανοδική πορεία, αλλά και ότι αναμένουν ότι θα εγκριθεί από το Κογκρέσο μια μικρότερη εκδοχή του φορολογικού νομοσχεδίου του προέδρου Μπάιντεν.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Kύμα ανατιμήσεων στα τιμολόγια μετά τον πρωτοφανή καύσωνα (Vid)

Αύξηση κόστους κατά 500% για ένα εμπορευματοκιβώτιο

Κακούργημα ο εμπρησμός – Τι ποινές προβλέπονται