Αγορές

Goldman Sachs: Υψηλό περιθώριο άνω του 30% για τις ελληνικές μετοχές

  • Νίκος Μελαχροινός


Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος θέτει ως στόχο για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου στις 1.175 μονάδες από τις 950 μονάδες που ανέμενε τον Δεκέμβριο του 2021, με το περιθώριο ανόδου να ξεπερνά το 30% - Δεύτερη θέση σε όρους ανοδικού περιθωρίου και κινδύνου για την Ελλάδα

Νέα αυξημένη σημαντικά τιμή-στόχο για την Ελλάδα  από την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs για την εγχώρια αγορά και τον Γενικό Δείκτη. Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος θέτει ως στόχο για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου στις 1.175 μονάδες από τις 950 μονάδες που ανέμενε τον Δεκέμβριο του 2021, με το περιθώριο ανόδου να ξεπερνά το 30% και είναι το δεύτερο υψηλότερο ανάμεσα στις αναδυόμενες αγορές που αναφέρει στο report. Η μεση εκτίμηση των αναλυτών για την τιμή στόχο του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη είναι στις 1.188 μονάδες.


Ο δείκτης αποτίμησης σε όρους πολλαπλασιαστή κερδοφορίας για την εγχώρια αγορά διαμορφώνεται στις 11,1 φορές και βάσει της τιμής στόχου της Goldman Sachs τοποθετεί στις 12 φορές.

Η τράπεζα αναμένει σημαντική αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή των ελληνικών μετοχών κατά 20% κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες και τοποθετεί τη μερισματική απόδοση του δείκτη  στο 2%.


Το υψηλό περιθώριο ανόδου, ωστόσο,  πάει “χέρι χέρι” με υψηλό ρίσκο, παρά την προτίμηση στην εγχώρια αγορά από την αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs. Η ιστορία το επιβεβαιώνει άλλωστε ότι η Ελλάδα δείχνει πάντα αρκετά ευαίσθητη σε ότι αφορά την παγκόσμια αβεβαιότητα οικονομικής πολιτικής με ένα δείκτη beta ανάμεσα στις 2 και 2,5 φορές. Ένας δείκτης beta υψηλός σημαίνει ότι και ο κίνδυνος στις πτώσεις είναι υψηλότερος και η ελληνική αγορά τοποθετείται στη δεύτερη θέση χειρότερη πίσω, πίσω μόνο από την Αίγυπτο.

Διαβάστε ακόμα:

Στο Χάρκοβο οι ρωσικές δυνάμεις – Εκκενώνεται το Προξενείο Μαριούπολης, επιχείρηση εξόδου Ελλήνων

Η Ελλάδα κλείνει τη στρόφιγγα από το ρωσικό αέριο και στρέφεται στο LNG

Εσπασε το φράγμα των 110 δολαρίων το πετρέλαιο