Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος διατηρεί αμετάβλητο το στόχο του για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου στις 1.175 μονάδες με το περιθώριο ανόδου να προσεγγίζει το 40% σε σχέση με την προ μηνός αναφορά του οίκου και η χώρα μας να διατηρεί την υψηλή της θέση σε όρους ανοδικού περιθωρίου και κινδύνου.

Ο δείκτης αποτίμησης σε όρους πολλαπλασιαστή κερδοφορίας για την εγχώρια αγορά διαμορφώνεται στις 10 φορές και μια φορά σε όρους λογιστικής αξίας, με σημαντική αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή των ελληνικών μετοχών κατά 20% κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες και 24 μήνες και τοποθετεί τη μερισματική απόδοση του δείκτη στο 3,3%.

Οι διαχειριστές μετοχών της ΕΜ ήταν τοποθετημένοι στις αγορές που υπεραπέδωσαν το 2021, (υπερεπενδεδυμένες ιδίως το Μεξικό και τη Ρωσία) και η τράπεζα συνιστά στους επενδυτές να επικεντρωθούν σε στρατηγικές εναλλαγής σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, σε θέματα με επίκεντρο τον τουρισμό (π.χ. Ελλάδα και ASEAN), και τις αγορές της MENA, όπως η Σαουδική Αραβία.

Το υψηλό περιθώριο ανόδου, ωστόσο,  πάει «χέρι χέρι» με υψηλό ρίσκο, παρά την προτίμηση στην εγχώρια αγορά από την αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs. Η ιστορία το επιβεβαιώνει άλλωστε ότι η Ελλάδα δείχνει πάντα αρκετά ευαίσθητη σε ότι αφορά την παγκόσμια αβεβαιότητα οικονομικής πολιτικής με ένα δείκτη beta ανάμεσα στις 2 και 2,5 φορές. Ένας δείκτης beta υψηλός σημαίνει ότι και ο κίνδυνος στις πτώσεις είναι υψηλότερος και η ελληνική αγορά τοποθετείται στη δεύτερη θέση χειρότερη πίσω, πίσω μόνο από την Αίγυπτο.

Διαβάστε επίσης:

Ράλι σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο – Οι δηλώσεις Πούτιν βάζουν «φωτιά» στην ενέργεια

Δάνεια, αποζημιώσεις και ενισχύσεις για επιχειρήσεις που πλήττει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο φόρος που έρχεται, το deal που ζυμώνεται, το στέλεχος που φεσώνει και ο αισθηματίας της Πληροφορικής