Η γνωστή εταιρεία κοσμημάτων Graff ιδρύθηκε στο Λονδίνο, πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Σήμερα, η αξία της ανέρχεται σε περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται μέλη της βασιλικής οικογένειας της Μέσης Ανατολής καθώς και επιφανείς επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, το διάσημο brand με τα πολυτελή κοσμήματα και τα σπάνια διαμάντια ιδρύθηκε από τον Άγγλο, Λόρενς Γκραφ. Γεννημένος το 1938, στο Λονδίνο, ο Γκραφ ήταν μόλις 15 ετών, όταν δέχτηκε την πρώτη του δουλειά ως μαθητευόμενος σε ένα κοσμηματοπωλείο στο Hatton Garden, έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους του Λονδίνου.

Αρμοδιότητα του Γκραφ ήταν να επισκευάζει δαχτυλίδια και να δημιουργεί μικρά χειροποίητα κοσμήματα. Μερικά χρόνια, αργότερα, όταν πια είχε μάθει τη δουλειά, ο Λόρενς αποφάσισε να αρχίσει να πουλά ανεξάρτητα, τα σχέδια των κοσμημάτων του σε καταστήματα σε όλη την Αγγλία. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε μια μεγάλη πελατεία κερδίζοντας αρκετά χρήματα για να ανοίξει τα κοσμηματοπωλεία του. Το πρώτο μάλιστα, ήταν στο Hatton Garden.

Καθώς τα διαμάντια ήταν όλη του η ζωή, ο Λόρενς αποφάσισε τελικά, να ιδρύσει την εταιρεία Graff Diamonds το 1960. Λίγο αργότερα, ο επιχειρηματίας ανέθεσε στον συνεργάτη του, Ρόμπερτ Τόμας, τη δημιουργία ενός ξεχωριστού διαμαντένιου κοσμήματος για λογαριασμό της εταιρείας του για να λάβουν μέρος στον διάσημο διαγωνισμό De Beers Diamond International Awards. Το σχέδιο που δημιούργησε ο Τόμας κέρδισε το πρώτο βραβείο. Μέσα από σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και καθαρό ταλέντο στο σχεδιασμό κοσμημάτων, η Graff Diamonds σύντομα κέρδισε τη διεθνή προσοχή.

Πώληση σχεδίων και κοσμημάτων σε super rich

Προτεραιότητα του Λόρενς ήταν για χρόνια, η πώληση των σχεδίων και των κοσμημάτων του σε πλούσιους αγοραστές από τη Μέση Ανατολή. Μάλιστα, αγόρασε το 51% του μεριδίου ελέγχου στη South African Diamond Corp, έναν χονδρέμπορο και κατασκευαστή διαμαντιών από το Γιοχάνεσμπουργκ. Με αυτή την κίνηση, ο Γκραφ κατάφερε να παρακάμψει τους μεσάζοντες και απέκτησε μια βάση πελατών πολύ υψηλού προφίλ μεταξύ αυτών, ο Hassanal Bolkiah, ο Σουλτάνος ​​του Μπρουνέι καθώς και πρίγκιπες από τη Μ. Ανατολή. 

Μάλιστα, ο Γκραφ συνέχισε να επεκτείνει την υψηλού προφίλ πελατεία του φτάνοντας στο σημείο να συναντά δυνητικούς πελάτες στα ιδιωτικά γιοτ και τα παλάτια τους. Σύντομα, η Graff Diamonds λειτουργούσε περισσότερα από 35 καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Άνοιξε το πρώτο κατάστημα εκτός Ηνωμένου Βασιλείου το 2000 στο Μονακό, στο Hotel De Paris.

«Βασιλιάς των Διαμαντιών»

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Λόρενς Γκραφ χαρακτηρίζεται ως ο βασιλιάς των διαμαντιών καθώς είναι ο πλουσιότερος κοσμηματοπώλης στον κόσμο και μάλιστα, με διαφορά. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας πιστεύει πως η συνολική επιτυχία της Graff Diamonds οφείλεται στην αγάπη του για τα κοσμήματα που δημιουργεί. Μάλιστα, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει σύμφωνα με το therichest, αγαπά τα κοσμήματά του όπως τα παιδιά του και ότι κάθε κομμάτι που δημιουργεί είναι πολύ ιδιαίτερο για αυτόν και τη μάρκα. Επιθυμία του είναι η Graff Diamonds να παραμείνει στην οικογένεια. Ο γιος του, Φρανσουά, είναι πλέον, ο CΕΟ της εταιρείας, η αξία της οποίας ανέρχεται σε 6,59 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2022.

Διαβάστε ακόμη 

Gov.gr Wallet: Σε έναν μήνα 710.041 πολίτες «κατέβασαν» την ταυτότητά τους στο κινητό και 563.072 το δίπλωμα οδήγησης

Γιατί η Ελλάδα δεν φοβάται τη νέα κρίση στις αγορές

Βρετανία: Τέλος σιδέρωμα, καθημερινό ντους, φαγητό στον φούρνο – Εκατομμύρια νοικοκυριά απειλούνται με ενεργειακή φτώχεια