Αγορές

Η διεθνής πτώση συμπαρασύρει τις ευρωαγορές – Απώλειες 1% στον Stoxx 600

  • newsroom


Άλμα για τη μετοχή της John Laing μετά την εξαγορά από KKR

Με απώλειες ξεκίνησαν οι συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την πτώση των δεικτών σε Wall Street και Ασία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1,10% στις 438,10 μονάδες με τον κλάδο πρώτων υλών να χάνει 2,1%. Όλοι οι δείκτες είναι στο κόκκινο.

Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,95% , ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 1,16%, ο γαλλικός CAC 40 με απώλειες 1,02%, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,78% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί κατά 0,70%.

Τα αμερικανικά futures υποχωρούν προσυνεδριακά εν αναμονή των στοιχείων για το λιανεμπόριο, ενώ νωρίτερα οι αγορές της Ασίας έκλεισαν στο κόκκινο, με ορισμένες εξ αυτών να μην λειτουργούν λόγω αργιών.

Οι επενδυτές ανησυχούν για την άνοδο του πληθωρισμού και σήμερα θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη Fed καθώς δημοσιοποιούνται τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Απριλίου.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης ενδέχεται να δώσουν περισσότερα στοιχεία για το πότε θα μπορέσει η κεντρική τράπεζα να εξετάσει τον τερματισμό των αγορών ομολόγων – μια κίνηση που αναμένεται να γίνει πριν την αύξηση των επιτοκίων.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υπερδιπλασιάστηκε τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,5% μετά από άνοδο 0,7% τον Μάρτιο.

Η μετοχή του βρετανικού επενδυτικού ομίλου  John Laing έκανε άλμα άνω του 11% στις πρωινές συναλλαγές αγγίζοντας τα υψηλά 52 εβδομάδων, μετά την ανακοίνωση της KKR ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία έναντι £2 δισ.

Στον αντίποδα με τη μεγαλύτερη πτώση στον Stoxx 600 η μετοχή της Argenx  με απώλειες άνω του 6%.

Διαβάστε ακόμη:

Πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Ακολουθεί τη διόρθωση στις διεθνείς αγορές

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στην ΕΕ

Δώρο Πάσχα: Σε ποιους πιστώνεται αύριο η δεύτερη δόση