Από το ιστορικό χαμηλό του Ιουνίου καταφέρνει να ανακάμψει η μετοχή της Robinhood στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η δημοφιλής πλατφόρμα χρηματιστηριακών συναλλαγών βρίσκει έναν απρόσμενο «σύμμαχο». Την Ark Investment Management της μεγαλο-επενδύτριας Κάθι Γουντ.  

Το αμερικανικό fund έσπευσε προσφάτως να αποκτήσει, μέσω μιας σειράς συναλλαγών, περισσότερες από 185.000 μετοχές. Πρόκειται, μάλιστα, για τις πρώτες αγοραστικές κινήσεις της Γουντ στην εισηγμένη από τις 5 Μαΐου του 2022. 

Και φυσικά, αυτό έχει εξήγηση. Η μετοχή της Robinhood έχει αυξηθεί κατά 65% από τον Ιούνιο, όταν είχε κατρακυλήσει στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, ενώ ταυτόχρονα παραμένει κατά τουλάχιστον 80% κάτω του ιστορικού υψηλού του 2021.  

Robinhood shares have rebounded a bit after dropping to record low in June

Είναι σαφές, επομένως, ότι η Γουντ «ποντάρει» ότι η μετοχή θα συνεχίσει την πορεία ανάκαμψης, διαθέτοντας σημαντικά περιθώρια ανόδου.

Τα «ψώνια» της Ark επέρχονται σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία για τη διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει, ανακόπτοντας τον ρυθμό μείωσης των ενεργών χρηστών. Τους προηγούμενους μήνες, η διοίκηση της εταιρείας από το Σαν Φρανσίσκο προχώρησε στην απόλυση 1.000 εργαζομένων, ενώ έκλεισε και δύο γραφεία. Πρόσφατα δε, ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστούν και νέες δράσεις μείωσης των λειτουργικών δαπανών.

Το βασικό αμοιβαίο κεφάλαιο της Ark, από την πλευρά του, εξακολουθεί να χάνει κατά 59% από τις αρχές του έτους, εξαιτίας της επιθετικής σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής, η οποία υπονομεύει την οικονομική ανάπτυξη και πλήττει τις εταιρείες ανάπτυξης (όσες δηλαδή, εξαρτώνται περισσότερο από τους ρυθμούς μεταβολής του ΑΕΠ) της Wall Street. 

Ενόσω επομένως, το φετινό sell off στις αγορές έχει περιορίσει σημαντικά την αξία των μετοχών, η 66χρονη Αμερικανίδα επενδύτρια, γνωστή για τις τολμηρές επιλογές της, έχει δει την περιουσία της να κατρακυλάει περίπου στα 250 εκατ. δολάρια.

Όσον αφορά τη Robinhood, υπενθυμίζεται ότι έγινε ευρέως γνωστή το 2021 χάρη στις μετοχές memes, καθώς χιλιάδες μικρο-επενδυτές χρησιμοποίησαν τη διαδικτυακή χρηματιστηριακή πλατφόρμα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο ράλι σχετικά μικρών και προβληματικών μετοχών, εις βάρος των οποίων είχαν στοιχηματίσει μεγάλα funds.  

Διαβάστε επίσης

Οι… πράσινες αβρότητες, η χρυσή Αττική Οδός (και με ίδια διόδια…) οι βασιλικές μπίζνες και ο Μητσοτάκης στο Λονδίνο

Μπαίνουν οι «τσιμεντάδες» στο Ελληνικό: Πότε πιάνουν δουλειά ΗΡΑΚΛΗΣ και ΤΙΤΑΝ

13 απίστευτα σπίτια κορυφαίας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα