search icon

Αγορές

Οι μειωμένες προσδοκίες από Fed «ρίχνουν» την Ασία

Τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ μετριάζουν τις προσδοκίες ότι η αμερικανική Fed θα προχωρήσει σύντομα σε μείωση επιτοκίων

Σημαντικές απώλειες καταγράφονται στα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς τα ισχυρά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή για την απασχόληση στις ΗΠΑ μετριάζουν τις προσδοκίες ότι η αμερικανική Fed θα προχωρήσει σύντομα σε μείωση επιτοκίων.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite υποχώρησε κατά 2,60% ενώ νωρίτερα ο Shenzhen component έχανε 2,55% και ο Shenzhen composite υποχωρούσε κατά 2,664%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 1,84% μετά από έναν νέο γύρο διαμαρτυριών που συγκλόνισαν τη χώρα την Κυριακή.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατα σχεδόν 1% ενώ ο ευρύτερος Topix υποχώρησε κατά 0,63%.
Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε απώλειες 2,10% καθώς η δεικτοβαρής μετοχή της Samsung Electronics έχασε πάνω από 2%.

Τόκιο και Σεούλ παραμένουν εγκλωβισμένες σε μια διαμάχη καθώς η Ιαπωνία την περασμένη εβδομάδα επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές στη Νοτια Κορέα, υλικών υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται σε smartphones κα επεξεργαστές.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 μειώθηκε κατά 1,17% καθώς οι μετοχές των μεγάλων εταιρειών εξόρυξης υποχώρησαν μετά την είδηση σχετικά με μια έρευνα από τις κινεζικές χαλυβουργικές για την αύξηση των τιμών του σιδηρομεταλλεύματος. Η μετοχή της Rio Tinto έχανε νωρίτερα 0,6% και της BHP Billiton είχε απώλειες 1,09%.

Exit mobile version