search icon

Αγορές

AXIA για ΟΤΕ: «Βλέπει» ισχυρή αύξηση στα καθαρά έσοδα σε επίπεδο έτους και δ’ τριμήνου

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου τα ετήσια οικονομικά του αποτελέσματα, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου - Η AXIA Research αναφέρει πως η τιμή - στόχος για τον ΟΤΕ τελεί υπό σύσταση

Ένα υποστηρικτικό σύνολο τριμηνιαίων αποτελεσμάτων αναμένουν για τον ΟΤΕ οι αναλυτές της AXIA Research, λαμβάνοντας υπόψη κυρίως τη συνεχιζόμενη αύξηση των εσόδων από τις ελληνικές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ ανακοινώνει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου τα ετήσια οικονομικά του αποτελέσματα, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Για το σύνολο του 2023, η AXIA αναμένει έσοδα ύψους 3,432 δισ. ευρώ, χαμηλότερα κατά 0,7% σε σύγκριση με το 2022, ενώ τα EBITDA προβλέπεται ότι παρέμειναν σταθερά στο 1,385 δισ. ευρώ και τα καθαρά έσοδα στα 526,2 εκατ. ευρώ ή 37,4% υψηλότερα από το προηγούμενο έτος.

Για το δ’ τρίμηνο του 2023 η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο ΟΤΕ θα παρουσιάσει έσοδα 893,9 εκατ. ευρώ, υψηλότερα κατά 1% σε ετήσια βάση, με τα EBITDA να διαμορφώνονται 3,4% υψηλότερα σε ετήσια βάση στα 355 εκατ. ευρώ και τα καθαρά έσοδα στα 132,4 εκατ. ευρώ έναντι των αναφερόμενων ζημιών το δ΄ τρίμηνο του 2022, λόγω απομείωσης των δραστηριοτήτων στη Ρουμανία.

Η AXIA Research αναφέρει πως η τιμή – στόχος για τον ΟΤΕ τελεί υπό σύσταση.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι η πύλη της Ινδίας στην ΕΕ – Μόντι: Διπλασιάζουμε τις εμπορικές συναλλαγές μέχρι το 2030

Χατζηδάκης για αγρότες: Έχουμε ξεπεράσει ήδη τις αντοχές του προϋπολογισμού

Goldman Sachs: Τι αγοράζουν τα κορυφαία hedge funds και πού αναζητούν ευκαιρίες (πίνακας)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version