Αγορές

Η Tesla αναστέλλει τις αγορές με bitcoin – Σοκ στην αγορά crypto

  • newsroom


Το tweet του Ελον Μασκ «γκρεμίζει» την αγορά κρυπτονομισμάτων - «Χάθηκαν»  $365,85 δισ. -Bitcoin: Ανέκτησε μέρος των απωλειών που κατέγραψε μετά την ανάρτηση του Μασκ

Λίγους μήνες αφότου ανακοίνωσε ότι επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια σε Bitcoin οδηγώντας σε ξέφρενο ράλι το κρυπτονόμισμα ο Ελον Μασκ ανακοίνωσε με ένα tweet ότι η Tesla σταματά την χρήση του κρυπτονπομίσματος για  την αγορά οχημάτων.  Η ανακοίνωση εξαφάνισε από την αγορά crypto  $365,85 δισ.

Η εταιρεία επικαλείται ανησυχίες σχετικά με τη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη του κρυπτονομίσματος.  Ο Μασκ δήλωσε τον Μάρτιο ότι οι πελάτες της Tesla θα μπορούσαν να αγοράσουν τα ηλεκτρικά οχήματα με bitcoin.

Το bitcoin, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο, υποχώρησε περισσότερο από 10% μετά το tweet και διαπραγματεύεται στα 51.000 $ (42.300 ευρώ), το χαμηλότερο σημείο από τις αρχές Μαρτίου.

 

Ο Μασκ είπε ότι η Tesla δεν θα πουλήσει bitcoin και σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει για συναλλαγές μόλις η εξόρυξη γίνει λιγότερο ενεργοβόρα. «Εξετάζουμε επίσης άλλα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν <1% της ενέργειας / συναλλαγής του bitcoin», ανέφερε στο Twitter.

Διαβάστε ακόμη

Η μεγάλη συμπάθεια του σκύλου Peanut, η διάσωση της Notos Com και τα πλάνα της Τράπεζας Πειραιώς για τα καράβια της MIG

Προς εξωδικαστικό συμβιβασμό 2.000 αντιδικίες πολιτών με την εφορία

Prodea: Στο «τραπέζι» επενδύσεις σε ακίνητα 400 εκατ. ευρώ με μεγάλο «άνοιγμα» και στα logistics