Αγορές

Η θητεία του Τραμπ με δεδομένα χρηματαγορών – Πώς συγκρίνεται σε σχέση με άλλους Προέδρους;

  • newsroom


Η θητεία του Τραμπ βρίσκεται πια στα κιτάπια της ιστορίας. Το ίδιο ισχύει και για τις επιδόσεις των χρηματαγορών κατά τη διάρκεια της 4ετούς θητείας του.

H θητεία του Τραμπ ως πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέλους τελείωσε. Ο Τζο Μπάιντεν είναι επίσημα ο 46ος ηγέτης της χώρας από την 20η Ιανουαρίου. 

Η θητεία του Τραμπ βρίσκεται πια στα κιτάπια της ιστορίας. Το ίδιο ισχύει και για τις επιδόσεις των χρηματαγορών κατά τη διάρκεια της 4ετούς θητείας του. Τα στοιχεία των δεικτών, βάσει των εκτιμήσεων του Business Insider,  αποτελούν αντικείμενο ενδιαφέροντος για πολλούς αναλυτές και για τους επενδυτές.

Ο Dow Jones Industrial Average απέδωσε 56% κατά τη διάρκεια της 4ετούς θητείας, σύμφωνα με την LPL. Αυτό σημαίνει και μία μέση αύξηση της τάξεως του 11,8% ετησίως κάτι το οποίο αποτελεί και ρεκόρ για Ρεπουμπλικανό πρόεδρο από τη δεκαετία των ‘20s όταν πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Κάλβιν Κούλιτζ. Παρόλα αυτά, στέλεχος της LPL υπογραμμίζει πως «η ετήσια απόδοση αυτή υστερούσε σε σχέση με τις αποδόσεις των θητειών του Μπαράκ Ομπάμα και του Μπιλ Κλίντον». H ετήσια απόδοση του Dow βρισκόταν στο 12,1% και το 15,9% για τους Ομπάμα και Κλίντον αντίστοιχα. 

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Τραμπ ο Dow επέδειξε 126 νέα υψηλά ρεκόρ, σε σχέση με τα 123 του Ομπάμα, αλλά πενιχρά μπροστά στα 263 του Μπιλ Κλίντον. Οι δύο Δημοκρατικοί, πάντως, είχαν δύο τετραετίες στον προεδρικό θώκο.

Οσον αφορά τον S&P 500, ο δείκτης επέδειξε νέο ρεκόρ αύξησης της τάξεως του 12,8% σύμφωνα με το LPL από τη στιγμή που ο Μπάιντεν ανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών, σε σχέση με 6,2% του Τραμπ. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και ο Μπιλ Κλίντον κατά τη διάρκεια του οποίο ο δείκτης είχε επιδείξει αύξηση 8,8%.

Διαβάστε ακόμη: 

To πρώτο αισιόδοξο μήνυμα για τον Τουρισμό το 2021

ΕΛΠΕ: Μπαίνουν στην… πρίζα με νέα εταιρεία στην ηλεκτροκίνηση

Κάρλος Ταβάρεζ: O δαιμόνιος CΕΟ του νέου αυτοκινητιστικού γίγαντα των $50 δισ.