Περιορισμένες απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές , με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία μετά την απόφαση – έκπληξη του προέδρου Ερντογάν να καρατομήσει τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,12% στις 422,84 μονάδες. Οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής υποχωρούν 1,7% ενώ ο κλάδος αυτοκινήτου κερδίζει 0,9%.

Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,34%, ο γερμανικός DAX με οριακή άνοδο 0,04%, o γαλλικός CAC 40 με απώλειες 0,53%, ο ιταλικός FTSE MIB στο +0,03% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με πτώση 1,50%.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν σε μεικτό έδαφος. Ο ιαπωνικός Nikkei έχασε πάνω από 2%, καθώς οι αγορές παρακολουθούν τις κινήσεις στην τουρκική λίρα και τα ομόλογα. Νωρίτερα ανεστάλησαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης καθώς ο βασικός δείκτης έφτασε να χάνει πάνω από 6,5%.

Η λίρα έχανε νωρίτερα πάνω από 10% στο 7,9484 έναντι του δολαρίου, ενώ η ισοτιμία λίρας – δολαρίου έφτασε και στο 8,1745:1.

Τα αμερικανικά futures είναι σε μεικτό έδαφος, καθώς γίνεται προσπάθεια ανόδου από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας

Πίσω στην Ευρώπη, κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η Volkswagen και η  Porsche κερδίζουν 4,2% και 3,8% αντίστοιχα μετά τη σημαντική αύξηση της τιμής στόχου για τις δυο μετοχές από την Deutsche Bank

Η βρετανική  IAG έχανε νωρίτερα 6,7% ενώ η αγγλογερμανική Tui έχανε 6,1%.

Διαβάστε ακόμη:

Bloomberg: Η ΕΕ θα κλιμακώσει τις κυρώσεις προς την Τουρκία εάν επιδεινωθεί η κατάσταση στη Μεσόγειο

Kορωνοϊός – Μαξίμου: Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και τα βασικά «εργαλεία»

Bitcoin: Πιθανόν και στα $300.000 – Όταν σκάσει όμως η φούσκα δεν θα υπάρξει επιστροφή