Αγορές

Υπερηχητικός χρυσός νέο ιστορικό ρεκόρ – Σύσταση «buy» ομόφωνα οι αναλυτές

  • newsroom


Η υποχώρηση της απόδοσης των αμερικανικών κρατικών ομολόγων προσφέρει στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο

Ανεξέλεγκτα συνεχίζεται το ράλι του χρυσού, σημειώνοντας χθες νέο ιστορικό ρεκόρ κατοχυρώνοντας πλέον τα 2.000 δολάρια, με την υποχώρηση του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, να συνεχίζουν να τροφοδοτούν επιφυλάξεις σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ.

Η τιμή σποτ του χρυσού ενδοσυνεδριακά σημείωνε άνοδο 0,9% στα 2.035,79 δολάρια η ουγκιά, έχοντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανέλθει έως τα 2.055,10 δολάρια, καταρρίπτοντας κάθε τιμή αντίστασης.

«Οι προοπτικές παραμένουν πολύ ισχυρές για τον χρυσό. Το ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός ότι αρκετοί επενδυτές έκλεισαν τις long θέσεις τους στο πολύτιμο μέταλλο σε αυτό το πρόσφατο ράλι, ανοίγοντας δρόμο σε καινούργιους επενδυτές να επιστρέψουν στην αγορά και να ωθήσουν την τιμή υψηλότερα», αναφέρει ο Κάιλ Ρόντα, αναλυτής στην IG Markets.

Η άνοδος των κρουσμάτων στις ΗΠΑ έχει υποβαθμίσει τις ελπίδες για μια γρήγορη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, στέλνοντας την απόδοση του 10εούς κρατικού ομολόγου σε χαμηλό 5 μηνών, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το κόστος ευκαιρίας στην τοποθέτηση σε χρυσό, ένα περιουσιακό στοιχείο του οποίου η απόδοση είναι χαμηλή και όταν τα επιτόκια μένουν χαμηλά ευνοείται.

«Παρά το γεγονός ότι μια πιθανή διόρθωση θα έρθει βραχυπρόθεσμα, η μεσοπρόθεσμη έως μακροπρόθεσμη προοπτική για τον χρυσό και τα άλλα πολύτιμα μέταλλα παραμένει αισιόδοξη εν μέσω ενός περιβάλλοντος με χαμηλά επιτόκια και πλήθος δημοσιονομικών και νομισματικών κινήτρων», υπογραμμίζει η στρατηγική αναλύτρια στην ιστοσελίδα DailyFx, Μάργκαρετ Γιανγκ.

Απόρρητο Απόρρητο