Αγορές

Υποχωρούν οι ευρωαγορές εν μέσω φόβων για ύφεση

  • newsroom


Τα αμερικανικά futures υποχωρούν σήμερα, ενώ στη χθεσινή συνεδρίαση οι δείκτες της Wall έκλεισαν στο κόκκινο μετά τα σχόλια του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ότι μια ύφεση είναι πιθανή

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές, καθώς τα χρηματιστήρια διεθνώς βρίσκονται στη δίνη νέων φόβων για μεταβλητότητα μετά τη σύντομη ανάκαμψη.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1,13%  στις 401,17 μονάδες, με τον κλάδο πρώτων υλών να χάνει 1,8% καθώς όλοι οι κλάδοι και οι μεγαλύτεροι δείκτες υποχωρούν σε αρνητικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE100 με απώλειες 0,91%, ο γερμανικός DAX χάνει 1,01%, ο γαλλικός CAC40 με πτώση 1,06%, ο ιταλικός FTSE MIB με απώλειες 1,02% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 στο -1,05%.

Χθες Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με απώλειες, χάνοντας τα κέρδη που είχαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις, καθώς η μεταβλητότητα συνεχίστηκε και το κλίμα μεταξύ των επενδυτών επιδεινώθηκε εν μέσω φόβων για την αύξηση του πληθωρισμού και την επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Τα αμερικανικά futures υποχωρούν σήμερα, ενώ στη χθεσινή συνεδρίαση οι δείκτες έκλεισαν στο κόκκινο και οι επενδυτές αξιολόγησαν την πιθανότητα ύφεσης μετά τα σχόλια του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ. Όπως είπε, η κεντρική τράπεζα έχει δεσμευτεί να μειώσει τον πληθωρισμό, σημειώνοντας πάντως πως μια ύφεση είναι πιθανή.

Διαβάστε ακόμη:

Πόθεν έσχες: Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

Conde Nast Traveller: Ποιο ελληνικό νησί προτιμούν οι συντάκτες του για τις διακοπές τους

Στο κινητό όλοι οι λογαριασμοί με την εφορία – Ψηφιακή Ενημέρωση Κίνησης από την ΑΑΔΕ