Αγορές

Ισχυρές απώλειες πέριξ του 1,5% στις ευρωαγορές

  • newsroom


Οι ευρωπαϊκοί δείκτες ακολουθούν το γενικότερα αρνητικό κλίμα στα διεθνή ταμπλό

Σημαντική πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατά τη σημερινή, τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς παρατηρείται μια γενικότερη απομάκρυνση από τα assets που περιέχουν ρίσκο.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1,48% στις 476,18 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφτασε να χάνει 1,5%, με τον κλάδο των πρώτων υλών να χάνει 2,9%, καθώς όλοι οι κλαδικοί δείκτες περνούν σε αρνητικό έδαφος.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 1,07% , o γερμανικός DAX χάνει 1,45%, ο γαλλικός CAC 40 -1,51%, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 1,52% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κατά 1,62%.

Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η κατασκευάστρια τουρμπίνων Siemens Gamesa έκανε βουτιά άνω του 14% μετά την υποβάθμιση του guidance για τα έσοδα του 2022, ενώ η  Siemens Energy  σημείωσε απώλειες 9%.

Η πτώση στην Ευρώπη ακολουθεί τις χθεσινές απώλειες στην Wall Street , καθώς η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά τις μετοχές τεχνολογίας, καθιστώντας τα μελλοντικά κέρδη λιγότερο ελκυστικά.

Η μετοχή της  Netflix έκανε βουτιά 20% μετά τα στοιχεία δ’ τριμήνου που έδειξαν ότι μειώθηκε ο ρυθμός αύξησης των νέων συνδρομητών.

Περαιτέρω απώλειες υποδεικνύουν για το σημερινό άνοιγμα τα αμερικανικά futures , ενώ νωρίτερα και οι ασιατικές μετοχές σημείωσαν απώλειες.

Διαβάστε ακόμη:

Τράπεζα Πειραιώς: Στα €98 εκατ. το τίμημα για ποσοστό 52% της WRED

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων στις 26 Ιανουαρίου

MSC vs Maersk: Η κίνηση ματ του Απόντε στον παγκόσμιο ανταγωνισμό