Το Netflix ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο μετά το καμπανάκι της Πέμπτης στη Wall Street, εμφανίζοντας βελτιωμένα κέρδη. Ωστόσο, η υπηρεσία streaming παρουσίασε επιβράδυνση στον ρυθμό ανάπτυξης των νέων συνδρομητών, με την μετοχή να κάνει βουτιά 20% . H Netflix προβλέπει ύφεση στην αύξηση των συνδρομητών στις αρχές του 2022, καθώς τα περιοριστικά μέτρα έχουν χαλαρώσει σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας και ο ανταγωνισμός έχει ενισχυθεί. Στα κέρδη ανά μετοχή παρουσίασε 1,33 δολάρια έναντι 82 σεντς που αναμένονταν από την Refinitiv.

Στα έσοδα παρουσίασε 7,71 δισ. δολάρια, όσα δηλαδή αναμένονταν.

Το Netflix αλλά και αναλυτές είχαν προβλέψει ένα μεγάλο άλμα στους συνδρομητές προς τα τέλη του 2021, όταν η εταιρεία κυκλοφόρησε νέες τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες. Η εταιρεία πρόσθεσε 8,28 εκατομμύρια παγκόσμιους συνδρομητές το τέταρτο τρίμηνο, 4,4 εκατομμύρια συνδρομητές το τρίτο τρίμηνο αλλά μόνο 2,5 εκατομμύρια νέους συνδρομητές στο πρώτο τρίμηνο του 2022, έναντι 3,98 εκατομμύρια το 2021 που ήταν και το πρόβλημα.

Τα στελέχη της Netflix δήλωσαν ότι η έλλειψη νέων πρωτότυπων προγραμμάτων στις αρχές του τριμήνου, ήταν ένας παράγοντας που επηρέασε τις προβλέψεις τους. Το πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει νέους κύκλους των σειρών “Ozark”, “Bridgerton” και “Stranger Things” και ένα ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων για τον Kanye West.

Διαβάστε ακόμη

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Τριπλό «αλαλούμ» φέρνει παράταση

Κρυπτονομίσματα: Ο μεγάλος κίνδυνος που έρχεται το 2022

Η «έξοδος Μεσολογγίου» του Αλέξη, η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκει την… Grivalia της, οι Αμερικάνοι την Αλεξανδρούπολη και το Χρηματιστήριο τον πρόεδρό του