Αγορές

Ισχυρές απώλειες στην Ευρώπη ελέω ομολόγων

  • newsroom


Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν σημαντική πτώση, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν έξοδο από κλάδους της αγοράς με υψηλές αποτιμήσεις

Η ξαφνική άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων πυροδοτεί ένα sell off στους διεθνείς δείκτες, καθώς μετά την Wall Street χθες και την Ασία νωρίς το πρωί και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν σημαντική πτώση, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν μια έξοδο από κλάδους της αγοράς με υψηλές αποτιμήσεις.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρούσε στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών κατά 1,7% ενώ λίγο νωρίτερα λεχανε 1,35% στις 406,21 μονάδες. Ο κλάδος πρώτων υλών σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες (-3%), ενώ όλοι οι κλαδικοί δείκτες είναι στο κόκκινο.

Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,99%, ο γερμανικός DAX στο -1,10%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 1,21%, o ιταλικός FTSE MIB με απώλειες 1,45% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με πτώση 1,13%.

Νωρίτερα στην Ασία σημειώθηκαν μεγάλες απώλειες , με οδηγό τον Nikkei στο Τόκιο που έχασε σχεδόν 4%, ενώ ο ευρύτερος MSCI υποχώρησε κατά 2,99%.

Τα αμερικανικά futures κινούνται πτωτικά και προοιωνίζονται επιπλέον απώλειες, καθώς η άνοδος των επιτοκίων επέφεραν βαριές απώλειες στον τεχνολογικό Nasdaq που είχε τη χειρότερη συνεδρίαση από τον περασμένο Οκτώβριο.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ξεπέρασε για λίγο το 1,6%, την ώρα που πριν από δύο μήνες ήταν στο 0,92%. Σήμερα το πρωί ήταν στο 1,4719%.

Διαβάστε ακόμη:

Airbnb: Βγαίνει αλώβητη από την πανδημία και «βλέπει» ανάκαμψη του τουρισμού τη φετινή σεζόν

ΕΛΤΑ: Η «χρυσή» εθελουσία και η επόμενη ημέρα για όσους εργαζόμενους παρέμειναν

ΟΤΕ: Αυξήθηκαν κατά 2,9% τα έσοδα στην Ελλάδα το δ’ τρίμηνο