Η JP Morgan, μετά τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το 2022, επικαιροποιεί τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα των περιόδων 2023-2025, αυξάνοντας τις εκτιμήσεις για τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (Gross Gaming Revenues) και τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) κατά 3% κατά μέσο όρο προτείνοντας νέα τιμή στόχο στα 16 ευρώ έναντι 15 ευρώ, προγενέστερα, χωρίς να αλλάζει την ουδέτερη σύστασή της για τη μετοχή.

Η JPM επικροτεί το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας με δομή χωρίς στοιχεία ενεργητικού, με αποκλειστικές άδειες λιανικής πώλησης, σταθερή τοποθέτηση εντός του Online με δυνατότητες μεγαλύτερης διείσδυσης. Διατηρεί την ουδέτερη σύσταση, καθώς βραχυπρόθεσμα βλέπει περιορισμένη ανοδική πορεία τόσο για τους πολλαπλασιαστές, όσο και τις εκτιμήσεις βραχυπρόθεσμα.

Η τράπεζα αυξάνει τις εκτιμήσεις για τα καθαρά έσοδα προ εισφορών κατά περίπου 2% κατά μέσο όρο τα έτη 2023-2025, κυρίως λόγω του online καζίνο και των VLTs, που αντισταθμίζονται εν μέρει από τη λιανική πώληση και το στοίχημα. Ως αποτέλεσμα, εκτιμά ότι τα καθαρά έσοδα προ εισφορών του 2023 διαμορφώνεται σε 2,050 εκατ. ευρώ, λίγο συντηρητικό σε σχέση με τις προβλέψεις της εταιρείας για 2,060 – 2,140 εκατ. ευρώ.

Για τα EBITDA, αυξάνει τις εκτιμήσεις κατά μέσο όρο 4%, λόγω των υψηλότερων περιθωρίων σε όλους τους τομείς εκτός από τον τομέα VLT (περιθώρια VLT μειωμένα κατά 170 μ.β. σε σχέση με το προηγούμενη εκτίμηση). Ως αποτέλεσμα, το EBITDA της φετινής χρήσης διαμορφώνεται σε 750 εκατ. ευρώ, στο μέσο του εύρους εκτίμησης της εταιρείας από 740 έως 760 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΠΑΠ αναφέρει η JPM έχει ηγετική θέση στη λιανική/online, με παρουσία στην Ελλάδα (95% των εσόδων) και την Κύπρο (5%). Λειτουργεί μια αμυντική επιχείρηση λιανικής πώλησης ελαφρών περιουσιακών στοιχείων μέσα από αποκλειστικές άδειες (80% των εσόδων), χωρίς ανταγωνισμό, παρέχοντας έτσι στην εταιρεία μια ασφαλή ροή εσόδων, με περιορισμένο καθοδικό κίνδυνο για τα περιθώρια κέρδους. Η μετατροπή των ταμειακών ροών της εταιρείας είναι ιδιαίτερα υψηλή (της τάξεως του 70%), επιτρέποντας στην εταιρεία να επιστρέψει κεφάλαια στους μετόχους σε βιώσιμη βάση, επισημαίνει η JPM.

Η επενδυτική τράπεζα επαινεί την αμυντικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου του ΟΠΑΠ, καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης στο πλαίσιο του διαδικτυακού τομέα μεσοπρόθεσμα.

 Διαβάστε ακόμη:

Διαβάστε ακόμη:

Αιγυπτιακά κεφάλαια πίσω από το ολοκαίνουριο 5* Dusit στη Γλυφάδα – Πλάνα και για νέα ξενοδοχεία (pics)

Γιώργος Συγγελίδης: Πέθανε ο ιδρυτής ενός από τους ισχυρότερους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδας

Δημήτρης Κοντομηνάς: Το μυθικό κτήμα στην Αργολίδα «αναζητά» αγοραστή – Αντίστροφη μέτρηση για τον πλειστηριασμό (pics)