Η ανάλυση της JP Morgan για την ετήσια προοπτική των μετοχικών αγορών στις αναδυόμενες αγορές το επόμενο έτος επικεντρώνεται σε προβλέψεις, με έμφαση στην Ελλάδα και την Alpha Bank ως μία από τις κορυφαίες επιλογές της.

Επιπλέον, η JP Morgan δίνει σύσταση overweight για την Ελλάδα για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Αναδυόμενης Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA), ιδιαίτερη προσοχή και σύσταση overweight στις αναδυόμενες αγορές σε διάφορες χώρες. H σύσταση στο σύνολο των αναδυόμενων αγορών είναι, ωστόσο, ουδέτερη. Η JPM υποστηρίζει ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν αγορές με χαμηλό κίνδυνο για επενδύσεις, καθώς έχουν θετική σχέση με το δολάριο των ΗΠΑ. Αντίθετα, εκφράζει ανησυχία για τη Νότια Αφρική και τον συνδυασμό της με την αρνητική συσχέτιση με το δολάριο των ΗΠΑ και διάφορους διαρθρωτικούς αντίθετους ανέμους, ενώ οι εκλογές του 2024 δεν θα αλλάξουν την εικόνα.

Επιπλέον, αναφέρεται στο ότι η JP Morgan προβλέπει υψηλή απόδοση για τη μετοχή της Alpha Bank, με σύσταση υπεραπόδοσης (overweight) και τιμή στόχο τα 2,20 ευρώ προς το τέλος του 2024. Αυτή η εκτίμηση βασίζεται σε υπολογισμούς πολλαπλασιαστών κερδοφορίας για τα έτη 2023-2024. Η JP Morgan χαρακτηρίζει την Ελλάδα μια αγορά με φθηνούς πολλαπλασιαστές αποτίμησης, που μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών αναφορικά με τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή για το 2024. Συνολικά, ωστόσο, στις παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές, η σύσταση για την Ελλάδα είναι ουδέτερη.

Η ανάλυση της JP Morgan προβλέπει επίσης μια ανοδική τάση για τον δείκτη MSCI EMEA και προτείνει μια αύξηση περίπου 10% για το 2024. Αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στις αναδυόμενες αγορές γενικότερα.

Η εταιρεία παρέχει προβλέψεις βασισμένες σε διάφορους παράγοντες, όπως οι διακυμάνσεις του δολαρίου των ΗΠΑ, οι αποδόσεις των ομολόγων, και η προοπτική της Fed για μείωση των επιτοκίων. Οι προβλέψεις τους βασίζονται σε μακροοικονομικές παραδοχές για το επόμενο έτος, όπως η ενίσχυση του δείκτη του δολαρίου των ΗΠΑ (δείκτης DXY) κατά 4% και η αναμενόμενη πρώτη μείωση των επιτοκίων της Fed μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Τέλος, η ανάλυση περιλαμβάνει προβλέψεις για τις τιμές του πετρελαίου και την επίδρασή τους σε διάφορες αγορές, εστιάζοντας στο Brent που αναμένεται να είναι στα 83 δολάρια το βαρέλι κατά μέσο όρο το 2024. Συνολικά, η ανάλυση προσφέρει ένα σύνολο προβλέψεων για τις αγορές και την αξιολόγηση των χρηματοοικονομικών συνθηκών σε διάφορες περιοχές, παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα των προοπτικών για το μέλλον. Με overweight είναι οι αγορές της Κίνας, Ινδίας, Ινδονησίας, Ταϊλάνδης, Σαουδικής Αραβίας, Βραζιλία και Μεξικό. Με underweight είναι οι συστάσεις σε Μαλαισία, Φιλιππίνες, Νότια Αφρική, Κολομβία και Περού.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΘΟ: 17 ερωτήσεις και απαντήσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο

ΕΚΤ: Mείωση των επιτοκίων την άνοιξη προεξοφλούν για πρώτη φορά οι traders (γράφημα)

Easley: Η νέα εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης από την Netcompany

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ