Τα θεμελιώδη μεγέθη, τα μακροοικονομικά μεγέθη και οι επιδόσεις των τραπεζών, σε Ελλάδα, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, οι εξελίξεις στην Ουκρανία σε ό,τι αφορά τις τράπεζες της Ρωσίας, καθώς και ο πληθωρισμός και η πορεία της τουρκικής λίρας βρέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου που διοργάνωσε πριν από μερικές ημέρες η JP Morgan, CEEMEA Opportunities Conference.

Όπως αναφέρει σχετικό report της JP Morgan, σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες, το συμπέρασμα του συνεδρίου ήταν πως όλα συντείνουν στο ότι ο κλάδος θα μπει σε μια καλύτερη περίοδο, με τους αναλυτές του αμερικανικού τραπεζικού κολοσσού  να λαμβάνουν θετικά μηνύματα από τις παρουσιάσεις που έκαναν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών. Η JP Morgan εκτιμά πως οι μετοχές τους έχουν σημαντικά περαιτέρω περιθώρια ανόδου και τις τοποθετεί στις κορυφαίες επιλογές της για το τρέχον έτος.

Όπως προέκυψε από όσα είπαν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα που είναι φιλικό προς την ανάπτυξη και ο τραπεζικός κλάδος πλησιάζει στην επίτευξη μονοψήφιων δεικτών μη εξυπηρετούμενων δανείων, έπειτα από χρόνια προσπαθειών. Τώρα, η προσοχή της αγοράς στρέφεται στη βιώσιμη αύξηση των δανείων και τη βελτίωση των αποδόσεων.

Αν και τα έργα που σχετίζονται με το Ταμείο Ανάκαμψης δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και οι πρώτες εκταμιεύσεις αναμένεται να ακολουθήσουν στο δεύτερο και στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτος.

Την ίδια στιγμή, οι διοικήσεις των ελληνικών συστημικών τραπεζών εμφανίζονται βέβαιες για την επίτευξη δεικτών απόδοσης ιδίων κεφαλαίων ROTE της τάξης του 8%-10% για την περίοδο 2022-2023, καθώς διαπιστώνουν διάθεση για διανομή κεφαλαίων το επόμενο διάστημα. .

Μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου, η JP Morgan δηλώνει ότι παραμένει bullish για τις ελληνικές τράπεζες το 2022 και δίνει σύσταση overweight για τις Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές-στόχους, η τιμή στόχος για την Alpha Bank είναι στο 1,6 ευρώ με περιθώριο ανόδου 24,7%, για την Eurobank το 1,3 ευρώ και περιθώριο ανόδου 32,7%, για την Εθνική Τράπεζα η τιμή στόχος είναι τα 4 ευρώ και περιθώριο ανόδου 17,7%, ενώ για την Πειραιώς η τιμή στόχος ανέρχεται στα 2 ευρώ με περιθώριο ανόδου 36,1%.

Διαβάστε ακόμη:

ΔΕΔΔΗΕ: «Σφικτά» κριτήρια για τους μνηστήρες των «έξυπνων μετρητών»

Goldman Sachs: Τι λέει για τις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας – Δε φοβάται για την ανάπτυξη στην Ευρώπη

Eurostat: Άνεργος 1 στους 3 νέους κάτω των 25 ετών στην Ελλάδα – Οριακή μείωση της ανεργίας στις γυναίκες