search icon

Αγορές

Καλύτερα των προβλέψεων και τα αποτελέσματα της Meta – Νέα θετική έκπληξη από τις Big Tech

Η μητρική του Facebook ανακοίνωσε αυξημένα έσοδα ύψους 28,65 δισ. δολαρίων, άνοδο των ενεργών χρηστών και θετικό guidance για τις επιδόσεις της το δεύτερο τρίμηνο

Συνεχίζεται το βελτιωμένο σερί στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των Big Tech με την Meta να παίρνει τη σκυτάλη, ανακοινώνοντας καλύτερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις.

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Wall Street, η μητρική του Facebook ανακοίνωσε έσοδα ύψους 28,65 δισ. δολαρίων σε σχέση με τα 27,65 δισ. που περίμεναν οι αναλυτές με τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 2,20 δολάρια.

Οι ενεργοί ημερήσιοι χρήστες της πλατφόρμας αυξήθηκαν επίσης στα 2,04 δισεκατομμύρια αντί των 2,01 δισ. χρηστών που περίμεναν οι αναλυτές.

Οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες «έπιασαν» τις προβλέψεις στα 2,99 δισεκατομμύρια.

Θετικό guidance για το β’ τρίμηνο

Πολύ σημαντικό και το θετικό guidance για το δεύτερο τρίμηνο, όπου η πίεση στην αμερικανική οικονομία πιθανότατα θα κλιμακωθεί. Συγκεκριμένα τα εκτιμώμενα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο τοποθετήθηκαν μεταξύ των 29,5 και 32 δισ. δολαρίων, με την Refinitiv από την πλευρά της να προβλέπει 29,5 δισ. δολάρια.

Τα… χαρμόσυνα νέα έφεραν, όπως ήταν φυσικό, άλμα στη μετοχή της εταιρείας στο after-market trading, δίδοντας ανάλογο σήμα για την πορεία της κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Η περσινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη για την εταιρεία με την μετοχή της να χάνει τα δύο τρίτα της αξίας της, ωστόσο έκτοτε έχει ανακάμψει και μετρά συνολική άνοδο ύψους 74% για τη φετινή χρονιά.

Η ανάκαμψη αυτή αποδίδεται και στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που έχει ανακοινώσει, ικανοποιώντας τους μετόχους, με περιορισμό των δαπανών και πολύ μεγάλο κύμα απολύσεων που θα φτάσουν τις 21.000.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Τι «είδε» στην Αθήνα ο οίκος και τι «έμαθε» στα ραντεβού με τους τραπεζίτες 

Τα τιμολόγια της κηραλοιφής, η μάχη των «φουρναραίων», οι υποψίες της ΑΓΕΤ και ο νέος παίκτης του leasing 

Islalink- Fiera: Τα εγκαίνια του project IONIAN και οι επενδύσεις 150+ εκατ. ευρώ στην Ελλάδα (pics) 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version