Με άνοδο κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου, με τη μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, να αντισταθμίζει τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβάλει ορισμένες χώρες και είναι σίγουρο πως θα επηρεάσουν τις μετακινήσεις.

Η τιμή του μπρεντ σημείωσε άνοδο 0,4% στα 41,94 δολάρια το βαρέλι, ενώ αυτή του αργού ενισχύθηκε 0,9% στα 40,31 δολάρια το βαρέλι, στη μικρότερη διαφορά μεταξύ των 2 τιμών από τα τέλη Μαΐου.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια, και της βενζίνης κατά 4 εκατ. βαρέλια, ωστόσο η ζήτηση καυσίμων παραμένει υποτονική, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού περιορίζει τα ταξίδια. Ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων για τη ζήτηση της βενζίνης ήταν στα 8,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, μειωμένος κατά 9% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

«Το τρέχον οικονομικό και πετρελαϊκό περιβάλλον δεν είναι παρά ενθαρρυντικό και αυτό αποτρέπει την οποιαδήποτε απόπειρα ανοδικού ράλι», αναφέρει ο Τάμας Βάργκα Varga της PVM.

Οι ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση και τις οικονομικές προοπτικές ενίσχυσαν σήμερα το δολάριο, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία. Ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά το πετρέλαιο λιγότερο ελκυστικό για τους αγοραστές με άλλο νόμισμα.

Στην Ευρώπη, τ Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία επέβαλαν περιορισμούς για την αναχαίτιση της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, παράγοντας που επηρεάζεις τις προοπτικές της ζήτησης των καυσίμων.

Από την πλευρά της προσφοράς, η αγορά παραμένει επιφυλακτική για την επανέναρξη των εξαγωγών από τη Λιβύη, αν και δεν είναι σαφές πόσο γρήγορα μπορεί να αυξήσει τον όγκο παραγωγής.