Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές σήμερα Δευτέρα, κάνοντας θετική εκκίνηση για το 2021.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite κέρδισε 0,86% ενώ ο Shenzhen component ενισχύθηκε κατά 2,47%, σημειώνοντας νέο υψηλό 52 εβδομάδων.

Στο μεταξύ, ιδιωτική έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα έδειξε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα επεκτάθηκε τον Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα ο μεταποιητικός PMI της Caixin/Markit ανήλθε στις 53 μονάδες, έναντι 54,9 μονάδων τον Νοέμβριο, συνεχίζοντας να βρίσκεται κάτω από το ορόσημο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ο επίσημος μεταποιητικός PMI που ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη έδειξε ότι η βιομηχανική δραστηριότητα επεκτάθηκε τον Δεκέμβριο, αν και με βραδύτερο ρυθμό από την επέκταση του Νοεμβρίου.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κέρδισε 0,90%.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi έκανε άλμα 2,47%, επίσης καταγράφοντας νέο υψηλό 52 εβδομάδων. Οι αγορές στη Νότια Κορέα ξεκίνησαν τη διαπραγμάτευση μια ώρα αργότερα από το κανονικό.

Σε αντίθετο κλίμα οι ιαπωνικές μετοχές, με τον Nikkei να χάνει 0,68%. Ο ευρύτερος Topix έχασε 0,62%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 με άνοδο 1,47%.

Συνολικά ο MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 1,23%.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα, ανακοίνωσε σήμερα ότι κηρύττει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και γειτονικές περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.

Το Σαββατοκύριακο επεκτάθηκαν και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης στη Νότια Κορέα, καθώς η χώρα επίσης παρουσίασε αύξηση κρουσμάτων.

Διαβάστε ακόμη:

«Κλείδωσε» ο ανασχηματισμός – Στις 12 οι ανακοινώσεις – Όλα τα ονόματα

Τουρκία: Η VW χάνει από το κλείσιμο του εργοστασίου της στη χώρα

Απόφαση – χαστούκι του Αρείου Πάγου για 17.000 συνταξιούχους της ΕΤΕ