search icon

Αγορές

Κέρδη στην Ασία με οδηγό την Κίνα – Ράλι άνω του 5% στη Σανγκάη

Ενας από τους λόγους για το ράλι στα κινεζικά χρηματιστήρια είναι ότι αυτή τη στιγμή, η Κίνα επηρεάζεται λιγότερο από τον κορωνοϊό

Ισχυρά κέρδη καταγράφηκαν σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε το χρηματιστήριο της Σανγκάης με κέρδη άνω του 5%.

Συγκεκριμένα, ο Shanghai composite έκανε άλμα 5,34% ενώ ο Shenzhen component ενισχύθηκε κατά 3,717% και ο Shenzhen composite κατά 3,6%.

Όπως σχολίασε ο Τζάκσον Γουόνγκ της Amber Hill Capital, με e-mail του προς στο CNBC το κλίμα αισιοδοξίας στην μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας δίνει τον τόνο και στις υπόλοιπες αγορές. Η ξαφνική άνοδος στον όγκο των συναλλαγών καθώς κι ένα ξέσπασμα του Shanghai composite την προηγούμενη εβδομάδα, αύξησε τις προσδοκίες των επενδυτών ότι έρχεται ακόμα ένα κύμα ανόδου. Ενας από τους λόγους που ανέφερε ο ίδιος γι’ αυτό είναι ότι αυτή τη στιγμή, η Κίνα επηρεάζεται λιγότερο από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον Χάο Χονγκ της BOCOM International, ο Shanghai composite έχει διασπάσει τον μέσο κινητό μακροπρόθεσμο όρο των 850 ημερών. Όπως λέει, ο κόσμος περιμένει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας θα προβεί σε νέα χαλάρωση, προειδοποίησε όμως ότι στην Κίνα, όσο γρήγορα έρχεται η άνοδος άλλο τόσο γρήγορα φεύγει.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με άνοδο 3,45%.

Ο ιαπωνικός  Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,83% ενώ ο ευρύτερος Topix κέρδισε 1,6%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi με άνοδο 1,61%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος κάνοντας τη διαφορά με πτώση 0,71%.

Συνολικά ο MSCI για την Ασία εκτός Ιαπωνίας έκανε άλμα 1,6%.

Exit mobile version