Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταφέρνοντας να αντιστρέψουν το κλίμα και να «σβήσουν» τις απώλειες που σημείωναν νωρίτερα ενδοσυνεδριακά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατάφερε να κλείσει με κέρδη 0,49% στις 417,04 μονάδες. Ο κλάδος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ηγήθηκε της ανόδου, καταγράφοντας κέρδη 2%, αντισταθμίζοντας τις πιέσεις από την πτώση του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου, που ολοκλήρωσε την ημέρα με πτώση 1,2%.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ανέστρεψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες και έκλεισε 0,57% υψηλότερα, στις 12.905,48 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ακολούθησε ανάλογη πορεία και τερμάτισε σεις 6.044,20 μονάδες, με άνοδο 0,80%, ενώ και ο FTSE 100 στο Λονδίνο ανέκαμψε για να κλείσει τελικά με κέρδη 0,18%, στις 7.209,86 μονάδες.

Στις αγορές της περιφέρειας, ο ιταλικός FTSE MIB συνέχισε σε αρνητικό έδαφος και έκλεισε στις 21.485,70 μονάδες ή 0,38% χαμηλότερα, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 8.014,80 μονάδες, με απώλειες 0,62%.

Σε επίπεδο μετοχών, η EDF έκλεισε με κέρδη σχεδόν 6%, αφού δύο πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταβάλει περισσότερα από 8 δισ. ευρώ για να επαναφέρει τον ενεργειακό κολοσσό υπό πλήρη κρατικό έλεγχο.

Η σουηδική εταιρεία επικοινωνιών Sinch, κατέγραψε πτώση άνω του 13% επεκτείνοντας τις απώλειες που παρατηρήθηκαν τη Δευτέρα.

Η επενδυτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την αυξανόμενη προοπτική ύφεσης και ενώ αυξάνονται οι κίνδυνοι να αποκλειστεί από τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Διακόπτοντας δύο μήνες κερδών, ο δείκτης προσδοκιών του ινστιτούτου ZEW υποχώρησε στο -53,8 τον Ιούλιο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Διαβάστε ακόμη

Φυσικό αέριο: Ο εφιάλτης των ελλείψεων σηκώνει στο πόδι όλη την Ευρώπη

Έρχεται η «χρυσή λίστα» δικαιούχων επιστροφής ΦΠΑ

Ο ανασχηματισμός, ο «ζαβολιάρης» εφοπλιστής, τα χρυσά ακίνητα του ΟΤΕ, η EDF, η ΔΕΗ και η Ευρώπη Ασφαλιστική