Αγορές

Kρυπτονομίσματα: Ποιο είναι το μέλλον τους – Τι λένε οι ειδικοί

  • newsroom


Ορισμένοι υποστηρίζουν πως τα κρυπτονομίσματα θα αλλάξουν μια για πάντα την παραδοσιακή χρηματοδότηση - Άλλοι, προειδοποιούν πως δεν είναι τίποτα παρά μία ακόμη επικίνδυνη φούσκα - Πώς, όμως, θα είναι ο κόσμος τους σε 50 χρόνια από σήμερα;

Μπορεί να μην γνωρίζουμε ποιες μετοχές θα βρίσκονται στο δείκτη S&P 500 τον επόμενο μήνα ή σε δύο χρόνια, αλλά η αίσθηση που κυριαρχεί είναι πως στις επόμενες δεκαετίες, η ζήτηση για την αγορά των κρυπτονομισμάτων θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Ορισμένοι υποστηρίζουν πως τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία θα αλλάξουν μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και αλληλεπιδρούμε με τα νομίσματα. Άλλοι πάλι, εκτιμούν πως τα κρυπτονομίσματα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία ακόμη επικίνδυνη φούσκα και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Όμως, ό, τι και αν πιστεύει καθένας από εμάς για τα κρυπτονομίσματα, το μόνο σίγουρο είναι πως μας είναι δύσκολο να σκεφτούμε έναν κόσμο δίχως αυτά. Ποια, όμως, θα είναι η τύχη τους σε 50 χρόνια από τώρα; Ειδικοί εκφράζουν την άποψή τους σχετικά με το μέλλον των κρυπτονομσμάτων.

  • Ίβορι Τζόνσον, χρηματοοικονομικός σχεδιαστής και ιδρυτής της Delancey Wealth Management

«Τα κρυπτονομίσματα θα διαταράξουν την παραδοσιακή χρηματοδότηση. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά τους αποτελεί η δυνατότητα αποτελεσματικής μεταφοράς διασυνοριακών πληρωμών με ελάχιστο ή καθόλου κόστος. Όσον αφορά στο bitcoin συγκεκριμένα, τα 50 χρόνια είναι πράγματι ένα μεγάλο διάστημα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, είτε θα αναδειχθεί ως το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα είτε ως το επόμενο AOL που έκανε πολλούς ανθρώπους πλούσιους έως ότου εφευρεθεί κάτι καλύτερο και το bitcoin γίνει παρελθόν» υποστηρίζει σύμφωνα με το CNBC.

  • Φρέντερικ Κόφμαν, συγγραφέας του «The Money Plot: A History of Currency’s Power to Enchant, Control and Manipulate»

«Πριν από το 2071, το δολάριο θα έχει περισσότερα κοινά με ένα crypto παρά με το ασήμι ή το χρυσό, οπότε δεν χρειάζεται να αμφισβητούμε τη μακροζωία των κρυπτογραφημένων αλγορίθμων ως αποθέματα αξίας και μέσων ανταλλαγής. Όλα τα χρήματα είναι μια μορφή κρυπτογράφησης. Ήταν έτσι από την αρχή και καθώς οι ζωές μας συγκλίνουν όλο και πιο στενά με το ψηφιακό σύμπαν, η προσπάθεια επένδυσης στην αγορά των κρυπτονομισμάτων στο εξής μόνο θα επιταχύνεται». 

  •  Νταν Ίγκαν, αντιπρόεδρος της Betterment

«Κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin έχουν αποδειχθεί καταλύτης για την κίνηση χρημάτων και την κερδοσκοπία και μου φαίνεται σχεδόν απίθανο να εξαφανιστούν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

  •  Ο Ντράγκαν Μπόσκοβιτς, ιδρυτής και διευθυντής του Blockchain Research Lab στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα

«Οι αρχές της κεντρικής τράπεζας είναι απασχολημένες με την ανάπτυξη κανονισμών σχετικά με το κρυπτογράφηση. Αναγνωρίζουν ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι εγγενή στην ψηφιακή οικονομία και, ως εκ τούτου, πρόκειται να γίνουν mainstream τα επόμενα 10 χρόνια».

  • Μπάρμπαρα Ρόπερ, διευθύντρια προστασίας των επενδυτών για την Ομοσπονδία Καταναλωτών της Αμερικής

«Συγγνώμη. Είμαι ήδη πολύ μεγάλη για να μιλήσω για αυτό το ζήτημα».

Διαβάστε ακόμα:

BofA: Τι «βλέπει» για τα ακίνητα και την αγορά του real estate στην Ελλάδα

Τεχνητό κρέας: Το next big thing στην αγορά τροφίμων – Ο ρόλος των Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος

Επίδομα 534 ευρώ: Ανοίγει 6 Ιουλίου η ΕΡΓΑΝΗ – Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση