Η ολλανδική ποδοσφαιρική ομάδα Άλκμααρ πρόκειται να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος που θα πληρώνει τους παίκτες του όχι σε ευρώ ούτε σε κάποιο άλλο νόμισμα, αλλά σε κρυπτονομίσματα και πιο συγκεκριμένα σε Bitcoin.

Μία από τις πιο επιτυχημένες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ολλανδίας, η Άλκμααρ ανακοίνωσε στο επίσημο ιστότοπό της τη συνεργασία με την Bitcoin Meester, που θα γίνει ο επίσημος και αποκλειστικός συνεργάτης της ομάδας σε κρυπτονομίσματα έως τα μέσα του 2024.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, όλες οι συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα θα γίνονται με Bitcoin. Επιπλέον, η Άλκμααρ θα ξεκινήσει τις πληρωμές των μηνιαίων απολαβών των παικτών της σε Bitcoin.

Ο εμπορικός διευθυντής της ομάδας, Μίκαελ Κόστερ, δήλωσε σχετικά πως «η αγορά των κρυπτονομισμάτων ανθεί, σημειώνοντας ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια».

Η Άλκμααρ βρέθηκε στην 3η θέση της κατάταξης το φετινό πρωτάθλημα της Eredivisie.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «άνοιγμα» του επαγγελματικού αθλητισμού στην αγορά των κρυπτονομισμάτων εντείνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την Formula 1 να ανακοινώνει πρόσφατα την έναρξη διαφημιστικής συμφωνίας με το ανταλλακτήριο Crypto.com.

Πηγή: cointelegraph.com

Διαβάστε ακόμα:

ΟΑΕΔ: Ηλεκτρονικά και με ραντεβού η εξυπηρέτηση για πολίτες

Ο Αναγνωστόπουλος, ο κλέφτης Πικάσο και η αυστηροποίηση των ποινών

Γιατί ο Ceo της Uber έγινε … ντελιβεράς – Σε 3,5 ώρες έβγαλε $106, το 0,3% του ημερήσιου μισθού του