Άνοδο αναμένεται να καταγράψουν τα assets όπως bitcoin, χρυσός και ασήμι, καθώς η Fed φαίνεται έτοιμη να αλλάξει τη νομισματική της πολιτική, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Galaxy Digital, Mάικ Νόβογκρατς σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Όταν η κεντρική τράπεζα αλλάξει στάση από επιφυλακτική σε αισιόδοξη, οι αγορές θα καταγράψουν ανάπτυξη. Παράλληλα, σημείωσε πως η ισοτιμία του δολαρίου έχει ήδη αρχίσει να καταγράφει μείωση λόγω των εκτιμήσεων για αλλαγή πλεύσης της Fed.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής προσέθεσε πως εξακολουθεί να επενδύει σε ευρώ, δολάρια Αυστραλίας και ρεάλ Βραζιλίας. Παρ’ όλα αυτά, όπως αναφέρει το Business Insider, σορτάρει το κινεζικό γουάν δεδομένων των δομικών προβλημάτων της οικονομίας της Κίνας.

Συνολικά, έχει τοποθέτηση σορτ στο δολάριο, υποθέτοντας επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, μείωση του πληθωρισμού αλλά και των επιτοκίων από τη Fed. Έχει, όμως, στραφεί προς τον χρυσό, αισιοδοξώντας πως το πολύτιμο μέταλλο θα μπορούσε να ξεπεράσει κατά πολύ τα $2.000/ουγγιά. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και το ασήμι το οποίο φαίνεται έτοιμο να πραγματοποιήσει ανοδικό άλμα.

«Ο χρυσός, το ασήμι και το bitcoin θα καταγράψουν σημαντική άνοδο εάν η Fed τελειώσει την αύξηση των επιτοκίων της και ξεκινήσει τη νομισματική της χαλάρωση», προέβλεψε ο Νοβογκρατς.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες οι οποίοι θα οδηγήσουν το bitcoin υψηλότερα, όπως η πιθανή έγκριση των spot bitcoin ETFs, η έλλειψη πωλητών και ο επερχόμενος κύκλος του «halving». 

Τέλος, η πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ το 2024 θα ενισχύσει την αξία του bitcoin, φαινόμενο το οποίο θα ενταθεί και από την απουσία δημοσιονομικής σταθερότητας σε πολλές από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης στην εκδήλωση της Google: Να γίνουμε παγκόσμιο κέντρο τεχνητής νοημοσύνης (vid)

Σφίγγει ο κλοιός: Έλεγχοι για φορο­διαφυγή μέσω courier και social media

Πετρέλαιο: To παρασκήνιο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ+ – Στα 2 εκατ. βαρέλια θα φτάσει η συνολική περικοπή (upd)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ