search icon

Αγορές

Με ελαφρά άνοδο έκλεισαν οι ευρωαγορές ενόψει Fed

Οι παράγοντες της αγοράς προεξοφλούν μείωση επιτοκίων

Με συγκρατημένη άνοδο έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, καθώς  οι παράγοντες της αγοράς και οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ  θα μειώσει τα επιτόκια αυτό το μήνα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο  0,12% στις 387,25 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,21% στις 7.508,70 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX  έκλεισε με άνοδο 0,26% στις 12.260,07 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,03% στις 5.552,34 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο  FTSE MIB έκλεισε με σημαντική πτώση 2,03%, στις 212.641,46 μονάδες,  παρά το ανοδικό ξεκίνημα, έπειτα από δημοσιεύματα που θέλουν πρόωρες εκλογές στην Ιταλία και ρήξη μεταξύ των δύο αρχηγών της κυβέρνησης. Στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε με πτώση 0,60% στις 9.170,50.

Οι επενδυτές αφομοίωσαν τα σχόλια από κορυφαίο αξιωματούχο της Fed που υποδείκνυαν ότι η κεντρική τράπεζα θα εφαρμόσει μια προληπτική περικοπή επιτοκίων με στόχο την αποφυγή σημαντικής μείωσης της οικονομικής ανάπτυξης.

«Είναι προτιμότερο να λάβουμε προληπτικά μέτρα από το να περιμένουμε να εκδηλωθεί η καταστροφή», δήλωσε στην ετήσια συνάντηση της Ένωσης Ερευνών Κεντρικών Τραπεζών ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς.

Στο εμπορικό μέτωπο, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε πως οι συνομιλίες της Κίνας με τις ΗΠΑ πρόκειται να αρχίσουν ξανά. Ωστόσο η Wall Street Journal μετέδωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν είναι σίγουρη για το πώς θα απαντήσει στις απαιτήσεις του Πεκίνου να χαλαρώσει τις κυρώσεις στη Huawei.

Exit mobile version