Ανοδικά ξεκίνησε την εβδομάδα το πετρέλαιο, με την αγορά προβληματισμένη από την ακύρωση των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας, ωστόσο οι αναφορές ότι η Κίνα σχεδιάζει να εισάγει μεγάλους όγκους αργού από τις ΗΠΑ τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, προσέφερε στήριξη.

Η τιμή του μπρεντ σημείωσε άνοδο 1,1% στα 44,63 δολάρια το βαρέλι, ενώ αυτή του αργού κατέγραψε κέρρδη 1,9% στα 42,81 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, οι κινεζικές κρατικές εταιρείες πετρελαίου έχουν κλείσει συμφωνίες με δεξαμενόπλοια για τη μεταφορά τουλάχιστον 20 εκατ. βαρελιών αργού από τις ΗΠΑ, για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Η εμφάνιση νέων εστιών του κορωνοϊού, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, ασκεί πίεση στη ζήτηση των καυσίμων και στις τιμές του πετρελαίου, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, ενώ το αδύναμο δολάριο προσέφερε στήριξη το προηγούμενο διάστημα.

Οι επενδυτές θα περιμένουν επίσης περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τη μελλοντική προσφορά από την προγραμματισμένη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας της συμμαχίας ΟΠΕΚ+. Η Κοινή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης (JMMC) παρακολουθεί τις ημερήσιες περικοπές του ΟΠΕΚ +, οι οποίες συμφωνήθηκαν νωρίτερα αυτό το έτος. Τον περασμένο μήνα, η JMMC συνέστησε να μειωθούν οι περικοπές από 1 Αυγούστου σε περίπου 7,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως τον Δεκέμβριο από τα 9,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα που είχε συμφωνηθεί τον Μάιο.

Η ANZ υπολογίζει ότι η ζήτηση έχει αυξηθεί κατά 8 εκατ. βαρέλια την ημέρα τους τελευταίους 4 μήνες στα 88 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ακόμη όμως 13 εκατ. βαρέλια την ημέρα λιγότερα από το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούσαν την περασμένη εβδομάδα παρέμεινε σταθερά σε χαμηλό ρεκόρ για 15η εβδομάδα, ακόμη και όταν οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου ώθησαν ορισμένους παραγωγούς να ξεκινήσουν ξανά τις γεωτρήσεις.